El Periódico Mediterráneo

La música de cambra és protagonis­ta

El Castelló Music Festival, que van presentar ahir al pati de Les Aules de la Diputació Provincial, arriba a la seua onzena edició este 2024 L’organitzac­ió del certamen oferix un programa amb huit concerts en set seus , a més d’impartir dos classes m

- ERIC GRAS

La música de cambra torna a ser protagonis­ta dins del calendari cultural a la província gràcies al Castelló Music Festival, una iniciativa que enguany arriba a la seua onzena edició. Fins al pròxim 26 d’abril, es desenvolup­arà este certamen que atraurà participan­ts de diversos països europeus (com Suïssa, Suècia, França) i els Estats Units, entre altres, per a oferir huit concerts en set seus.

Esta iniciativa que dirigix el clarinetis­ta castellone­nc Alberto Agut s’està consolidan­t com una de les més importants a Espanya i és única en la seua classe en la Comunitat Valenciana, destacant pel seu creixement en els últims anys i superant a esdevenime­nts consolidat­s en altres ciutats del país. A més d’oferir un cicle de concerts a la ciutat amfitriona, Castelló, la cita és també pionera a organitzar una gira provincial que fa este tipus d’esdevenime­nts més accessible a la comunitat local.

Durant el Castelló Music Festival, segons van anunciar ahir en la presentaci­ó oficial al pati de Les Aules de la Diputació provincial, estrenaran obres a nivell nacional i fomentaran la col·laboració entre grups internacio­nals de renom, artistes nacionals i talents locals. Esta fórmula, implementa­da durant més de 12 anys, ha donat excel·lents resultats, promovent la diversitat musical i l’intercanvi cultural a la província.

Classes magistrals

A més, el Castelló Music Festival es distingix com l’únic esdevenime­nt en la seua classe que compta amb la seua pròpia branca de classes magistrals, coneguda com el European Music Institute. Es van dur a terme els dies previs al festival (el 14 i el 16) amb la participac­ió de destacats docents que oferixen instrucció a estudiants de la província, la resta d’Europa i fins i tot la Xina, Taiwan i els Estats Units.

Enguany, han desfilat professors guardonats en prestigios­os concursos com el de Ginebra, així com músics de reconegude­s orquestres nacionals com l’Euskadiko Orkestra. «Esta iniciativa amplia encara més les oportunita­ts d’aprenentat­ge i enriquimen­t cultural que oferix el festival a la província», diuen els organitzad­ors, remar

cant la necessitat de «fomentar que la música siga més que un art» tractant de «fusionar cultures i fer que els joves intèrprets tinguen accés a educació d’alt nivell», així com «oferir a la societat castellone­nca concerts d’excel·lència i rellevànci­a internacio­nal».

Els concerts

La qualitat en la programaci­ó de concerts és la que definix del primer a l’últim dels grups i actuacions en esta emblemàtic­a edició. Hui, a les 19.00 hores, tindrà lloc el primer dels concerts en la Fundació

Dávalos Fletcher de Castelló a càrrec de Nordic Chamber Ensemble i els solistes Camerata Nordica.

Borriana, la Vall, Almassora...

Demà, el Museu de Belles Arts de Castelló acollirà, a les 19.30, l’actuació de l’orquestra Nordic Chamber Ensemble. El divendres serà el torn del grup musical Camerata Nordica, que actuarà en el Teatre Payà de Borriana (19.00).

El dissabte, Camerata Nordica prendrà l’escenari de l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló. A les 19.30 donarà inici l’actuació d’esta orquestra regional de Kal

mar, una de les principals formacions de cambra a nivell internacio­nal. I el diumenge, a les 19.00 hores, tindrà lloc l’actuació de David Oistrakh Quartet al Palau de Vivel de la Vall d’Uixó. El mateix grup actuarà el dimecres 24 d’abril, a les 19.30, a l’Auditori de Castelló, així com també el dijous 25 (a les 19.00) a l’església de Xilxes. Conclourà el cicle el divendres 26 (19.00) amb l’actuació de David Oistrakh Quartet a la Casa de la Cultura d’Almassora, clausurant un certamen plenament consolidat en l’agenda provincial.

La Diputació i l’IVC recolzen la cita amb la col·laboració de Dávalos-Fletcher i Frutas Minguet

 ?? ??
 ?? ?? El David Oistrakh Quartet i els solistes del conjunt Camerata Nordica són els grups residents en esta edició de la cita musical.
El David Oistrakh Quartet i els solistes del conjunt Camerata Nordica són els grups residents en esta edició de la cita musical.
 ?? Mediterrán­eo ??
Mediterrán­eo

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain