El Periódico Mediterráneo

El CEIP Bisbe Climent

- IGNASI GARCIA

Fa trenta-dos anys que vaig finalitzar la meua relació acadèmica, que no afectiva, amb la meua escola, el Bisbe Climent. Si en aquell moment ja era una escola vella, trenta-dos anys després la cosa no ha millorat.

A l’any 2015, el Bisbe Climent era una d’eixes escoles en el punt de mira de la dreta, volien, com al Mestre Canós i a l’Herrero, eliminar línies educatives i acabar tancant-lo. Va ser gràcies a la gestió de Compromís en Educació que li vam pegar la volta, reduint les ràtios d’alumnes per aula, posant en marxa aules de 2 a 3 anys i implicant a la comunitat educativa.

Amb el pla Edificant, a Castelló vam donar resposta a velles reivindica­cions com el Vicent Marçà i l’Herrero i han començat les obres del Mestre Canós i el Sebastian Elcano. Quasi 20 milions d’euros d’inversions públiques que, a banda de crear llocs de treball, són necessàrie­s per a la bona qualitat educativa dels nostres xiquets i xiquetes.

Compromís tenim molt clar que queda encara feina pendent per fer. Per això hem treballat amb les comunitats educatives i amb el Consell Escolar, que entre d’altres va acordar que calia fer una escola nova al Bisbe Climent i per això vam portar al ple que el govern municipal sol•licitara les competènci­es per fer aquesta obra a través de l’Edificant. Però la dreta va votar en contra de fer un nou Bisbe Climent, en contra de reivindica­r inversions per Castelló, en contra de la decisió del Consell Escolar i en contra de les famílies.

Ignasi Garcia és portaveu del Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Castelló

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain