El Periódico Mediterráneo

Borriana invertirà 313.000 € per a acabar l’ampliació de l’avinguda Mediterràn­ia

L’Ajuntament adjudica a Grupo Ravi l’últim tram de la remodelaci­ó del vial Es reunirà amb hostalers i veïns per a estudiar la data d’inici de les obres

- DARÍO PITARCH Borriana

Borriana dona un pas decisiu per a culminar l’ampliació de l’avinguda Mediterràn­ia. L’Ajuntament acaba d’adjudicar l’últim tram de les obres, després d’obrir al tràfic el vial fa un mes una vegada finalitzad­a la primera fase de l’obra.

De les cinc empreses que es van interessar per a escometre l’última etapa dels treballs, la constructo­ra que s’encarregar­à de les tasques és Grupo Ravi, a l’oferir finalitzar els treballs per 312.721,34 euros. Una xifra que suposa una rebaixa del 10,28% respecte al pressupost de licitació (348.552,54 euros).

Aquesta nova fase de les obres contempla la remodelaci­ó del carril bici, l’ampliació de les zones d’aparcament i modificaci­ons per a adaptar el projecte a les dimensions del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU). Cal recordar que el projecte original contemplav­a una corba i un estrenyime­nt del vial en el traçat, eliminant places d'aparcament, ja que «l’anterior equip de govern (PSPV i Compromís) no va ser capaç d’arribar a un acord sobre la parcel·la propietat de l'Arenal Sound», esgrimixen des de l’actual executiu (PP i Vox).

Per això, després de la cessió gratuïta del terreny que pertanyia

al festival mitjançant una reserva d'aprofitame­nt, els futurs treballs pretenen homogeneït­zar l’avinguda, connectar el carril per a bicis i vianants amb la zona del port i augmentar considerab­lement el nombre de places d'aparcament a la disposició dels veïns de la zona marítima, passant de 314 a 425.

Evitar la temporada alta

Una vegada realitzada l’adjudicaci­ó i abans de començar les obres, l’Ajuntament té previst reunir-se amb el sector de l’hostaleria i les

associacio­ns veïnals de la zona de la platja per a abordar i traslladar de primera mà les possibles dates d'iniciació i finalitzac­ió d’unes tasques que volen evitar la temporada alta i les molèsties en el període de major afluència turística.

La parcel·la cedida pels propietari­s de l’Arenal Sound té 925 m ² i és clau en les modificaci­ons d’ampliació del vial per a culminar un traçat més recte, millorar la connexió del carril bici en el seu accés a la platja i pal·liar les dificultat­s dels veïns en períodes de tempo

rada alta per a trobar aparcament.

El tram en el qual executaran aquesta intervenci­ó és entre el Mercat de la Mar i el Grup Roger de Flor amb la mateixa alineació i secció que el traçat ja realitzat des de Malva-rosa i el carrer Joan Carles I fins al mateix Mercat de la Mar. L’alcalde, Jorge Monferrer, deixa clar que «la finalitzac­ió de l’avinguda Mediterràn­ia tindrà en compte als hostalers i veïns perquè aquest equip de govern està a peu de carrer i pròxim als problemes de tots els seus ciutadans».

 ?? Isabel Calpe ?? Imatge del tram de l’avinguda Mediterràn­ia ja finalitzat, que l’Ajuntament va reobrir al tràfic fa un mes.
Isabel Calpe Imatge del tram de l’avinguda Mediterràn­ia ja finalitzat, que l’Ajuntament va reobrir al tràfic fa un mes.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain