El Periódico Mediterráneo

El mag Yunke obrirá la quarta edició de la Fira de la Ciència

El col·legi Santa Maria, en col·laboració amb l’Ajuntament, organitza aquest esdevenime­nt que enguany es fa al Centre de Congressos

- JOSEP CARDA Vila-real

La màgia obrirà la Fira de la Ciència que, organitzad­a pel col·legi Santa Maria i l’Ajuntament de Vila-real, se celebrarà els dies 25 i 26 d’abril. I qui millor que un mag d’ací, Yunke, per a inaugurar, a les 10.00 hores i amb la xarrada La ciència darrere de la màgia, un esdevenime­nt científic i educatiu que enguany compleix quatre edicions i ha crescut exponencia­lment en obrir-se a tota la Comunitat. És per això que en enguany prenen part 13 centres de municipis de València, Alacant i Castelló i que, incloses les visites concertade­s amb col·legis de la ciutat, sumarà més de 600 assistents.

Unes xifres de rècord que obliguen l’organitzac­ió a traslladar la cita des de les instal·lacions del Santa Maria al Centre de Congressos, Fires i Trobades. Un espai que ha oferit el consistori perquè puguen desenvolup­ar allí els tallers, mostres de projectes i les exposicion­s dels treballs que competeixe­n en el concurs Vilaciènci­a.

L’alcalde de Vila-real i regidor d’Innovació, José Benlloch, va presentar ahir aquest esdevenime­nt, juntament amb el director del col·legi Santa Maria, Juan Francisco Navarro, i el professor Sisco Marco, l’ànima d’aquesta iniciativa que va nàixer l’any 2018 per a

impulsar la investigac­ió i el foment de vocacions científiqu­es.

Navarro va explicar que la fira comptarà amb 17 estands d’expositors sobre robòtica, astronomia, informàtic­a, intel·ligència artificial o química. També es realitzara­n tallers pels mateixos estudiants del centre i, de manera paral·lela, es portarà a terme la segona edició del concurs Vilaciènci­a. Aquest certamen va nàixer l’any passat, dirigit a alumnat d’Educació Secundària i Batxillera­t.

Projectes i premis

En aquesta segona edició, competeixe­n un total de 26 projectes, dels quals 12 són d’estudiants de Vila-real. «Aquesta fira va sorgir per a fer valdre el treball dels estu

diants del centre en l’àrea de ciències, però ha anat creixent, gràcies al suport de l’Ajuntament de Vilareal i la resta de patrocinad­ors, fins a convertir-se enguany en un certamen de més envergadur­a», ha subratllat el director del col·legi.

El concurs Vilaciènci­a repartirà premis consistent­s en beques per a participar en altres fires nacionals i internacio­nals, valorades en un total de 6.000 euros. El premi especial consistirà en una beca de 1.200 euros per a participar en la Fira Internacio­nal Jeunesse Cientific que se celebra a Lieja (Bèlgica). Una dotació que ha sigut possible gràcies al guardó Generant Valors que la Fundació Caixa Rural Vilareal va concedir al col·legi Santa Maria l’any passat.

 ?? Mediterrán­eo ?? L’alcalde Benlloch, Navarro i Marco, en la presentaci­ó de la fira.
Mediterrán­eo L’alcalde Benlloch, Navarro i Marco, en la presentaci­ó de la fira.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain