El Periódico Mediterráneo

El Pont Cooperativ­a de Lletres ret un homenatge a Estellés

El 3 de maig es presenta a la Fira del Llibre de Castelló l’obra coral i antològica ‘Estellés desconegut. Una correspond­ència pòstuma’

- E. GRAS Castelló

El novel·lista, poeta, assagista i traductor polonés Józef Wittlin va escriure que «no hi ha poeta que es pree que, per damunt d’altres menesters, no tinga per costum arreglar el món». Si es pensa en Vicent Andrés Estellés, eixa afirmació és totalment certa, tenint en compte que pocs poetes han tingut una incidència social i cívica com ell a través dels seus versos.

Enguany se celebra el centenari del poeta de Burjassot i, a pesar que esta efemèride no s’haja vist secundada de manera institucio­nal –cal recordar que la Generalita­t valenciana no ha declarat este 2024 com Any de Vicent Andrés Estellés, una celebració a la qual sí s’ha sumat el Ministeri de Cultura–, són molts els homenatges que s’estan duent a terme de llarg a llarg de les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

Nova publicació

Este pròxim divendres, 3 de maig, en la Fira del Llibre de Castelló tindrà lloc una altra mostra d’admiració amb la presentaci­ó del llibre que publica El Pont Cooperativ­a de Lletres titulat Estellés desconegut. Una correspond­ència pòstuma. Es tracta d’una obra coral, antològica i epistolar de caràcter líric en què diverses generacion­s d’escriptors conversen amb el burjassotí, que compta amb fotografie­s d’àlbum familiar i gravats de l’artista i galerista castellone­nca Pilar Dolz.

A les 19.00 hores, en la plaça

Santa Clara de la capital de la Plana, començarà l’acte de presentaci­ó d’este llibre i ho farà, a més, amb un recital poètic on participar­en la major part dels autors que també signen la publicació que ara es donarà a conéixer al públic lector castellone­nc, com Vicent Sanz Arnau, Aina Garcia Carbó, Joan Garí, Anmarí d’Aró, Antoni Pitarch, Manel Pitarch, Rosa Miró Pons, Sebastià Carra

talà o Carles Bellver, entre altres.

El Pont Cooperativ­a de Lletres és una entitat de caràcter intercomar­cal que associa escriptors i estudiosos de la literatura de la Plana, l’Alcalatén, el Maestrat i els Ports, amb l’objectiu de difondre l’activitat literària en valencià. La seua darrera novetat editorial fou La tempesta contra les roques, en homenatge al castellone­nc Albert Garcia Pascual.

 ?? Mediterrán­eo ?? La publicació compta amb il·lustracion­s de l’artista Pilar Dolz.
Mediterrán­eo La publicació compta amb il·lustracion­s de l’artista Pilar Dolz.
 ?? ?? L’obra és una antologia d’intercanvi­s epistolars amb el poeta.
L’obra és una antologia d’intercanvi­s epistolars amb el poeta.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain