El Periódico Mediterráneo

A les 19.00 hores El Teatre Principal de Castelló, escenari hui de ‘La Regenta’

El clàssic de Leopoldo Alas Clarín arriba a la capital de la Plana amb l’adaptació d’Eduardo Galán i direcció d’Helena Pimienta

- N. CRUZ Castelló

Leopoldo Alas Clarín és un dels escriptors cim de la literatura espanyola per haver escrit una obra com La Regenta, text que ja suposa un clàssic i l’adaptació del qual al teatre i a la televisió en les últimes dècades confirma que important és la història ambientada a la ciutat de Vetusta.

El dramaturg i guionista Eduardo Galán és el responsabl­e de la transforma­ció de la gran novel·la en una cuidada representa­ció sobre l’escenari que hui, a les 19.00 hores, arriba al Teatre Principal de Castelló de la mà de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i la seua programaci­ó de primavera.

Encara queden a la venda les últimes entrades disponible­s per a assistir a esta renovada versió que Galán va fer de ca novel·la publicada en 1884, dirigida per Helena Pimienta. Una coproducci­ó del Teatro Fernán Gómez, Centro Cultural de la Villa i Secuencia 3, amb la col·laboració de Focus, Pentación, Saga, Hawork Estudios i Olympia Metropolit­ana, que compta entre els seus intèrprets a rostres coneguts de la xicoteta i pantalla gran, com l’actriu Ana Ruiz, Alex Gadea, Joaquín Notario, Jacobo Dicenta, Pepa Pedroche i Francesc Galcerán.

L’obra està ambientada a la ciutat de Vetusta i retrata amb duresa l’ambient d’una ciutat de províncies dominada per una classe alta ociosa i el clergat. Una història sobre l’enfrontame­nt entre la passió desbordada dels desitjos i de l’amor enfront de les cadenes de la moral.

Ana Ruiz dona vida en escena a Ana Ozores, la protagonis­ta. Una bella i jove xica que es casa amb Víctor Quintanar, home egoista, molt major que ella i regent de l’Audiència de Vestusta. Atabalada en el seu matrimoni i, a causa de la seua frustració, Ana és atrapada per don Álvaro, el donjuán de la ciutat, i pel seu propi confessor, don Fermín de Pas, qui anhela convertir-la en la seua esposa.

 ?? Mediterrán­eo ?? Ana Ruiz, Alex Gadea, Joaquín Notario, Jacobo Dicenta, Pepa Pedroche i Francesc Galcerán, els protagonis­tes.
Mediterrán­eo Ana Ruiz, Alex Gadea, Joaquín Notario, Jacobo Dicenta, Pepa Pedroche i Francesc Galcerán, els protagonis­tes.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain