El Periódico - Català - On Barcelona

10 apostes segures per tancar de manera brillant la nova edició del Sónar.

¿Et sents perdut per la infinitat de noms que hi ha al cartell? Tranquil, amb aquestes recomanaci­ons tancaràs amb brillantor la nova edició del festival

-

Sónar és un univers d’universos, un complet aparador dels múltiples estils i subestils que convergeix­en en l’electrònic­a. Perdre’s al seu programa és fàcil. Aquí reuneixo 10 encerts segurs del que queda de festival, per si no tens temps d’escoltar-ho tot abans i fer un calendari personalit­zat.

1. ROSALÍA

Després de col·laborar amb C. Tangana en el clàssic Antes de morirme, la can

taora sui generis consuma el salt a la música urbana en un nou disc per al qual ha comptat amb suport d’El Guincho. D’aquí surt la minimalist­a i obsessiva Malamente. Volem sentir-ne més. Divendres, 15 de juny, SonarHall, 18.30 hores.

2. FATIMAAL QADIRI

Després del poc ballable àlbum Brute, la productora d’origen senegalès, però criada a Kuwait, s’ha despenjat amb l’epé Sha

neera, cinc bombes cantades en àrab i amb melodies arabesques que onegen banderes d’orgull queer. Dissabte, 16 de juny, SonarLab-Resident Advisor, 00.40 hores.

3. LCD SOUNDSYSTE­M

Els qui es van gastar els duros en anar als

últims concerts de James Murphy i els seus socis han d’estar rabiosos, però la resta de la humanitat ha rebut amb els braços oberts la tornada de LCD Soundsyste­m. No només amb concerts, sinó també amb un disc monumental:

American dream. Dissabte, 16 de juny, SonarClub, 22.00 hores.

4. LAUREL HALO

Aquesta productora de Michigan va sorprendre el 2012 amb Qua

rantine, primer àlbum de synthpop psicodèlic i eteri, i des d’aleshores no ha deixat d’explorar nous angles, noves sensacions. Arriba al Sónar amb un nou format de directe, avalada pel prestigiós percussion­ista Eli Keszler. Divendres, 15 de juny, SonarCompl­ex, 18.00 hores.

5. OKLOU

Aquesta productora, compositor­a i cantant francesa, part del col·lectiu femení TGAF, crea pop de greus potents i contorns difusos, proper a l’espaiosita­t de The xx i el R&B avantguard­ista de Kelela. Val la pena anar-hi aviat dissabte per veure-la. Dissabte, 16 de juny, SonarCompl­ex by Red Bull Music, 13.50 hores.

6. STUDIO BARNHUS

Amb aquest nom es coneix un trio de dj, un segell i un estudi d’enregistra­ment que ha sacsejat dolçament l’escena techno/house sueca. Kornél Kovács, Axel Boman i Pedrodolla­r exhibiran una fórmula d’èxit: atenció al detall, gust per la melodia i una emotivitat que no desentona amb l’humor. Divendres, 15 de juny, SonarDôme by Red Bull Music, 20.00 hores.

7. LANARK ARTEFAX

«¿De qui deu ser aquesta magnífica bomba de techno recargolat que sona?», ens vam preguntar molts en diversos moments de la famosa sessió de Björk de l’any passat al Sónar. I gairebé sempre, la resposta era una: de Lanark Artefax, un productor de Glasgow amb futur perfecte al davant. Dissabte, 16 de juny, SonarLab-Resident Advisor, 22.35 hores.

8. ALIZZZ

L’hora de Christian Quirante, àlies Alizzz, ha arribat, definitiva­ment. El productor de Mala mu

jer, de C. Tangana, oferirà una sessió de hip-hop, R&B i pop modern entre el directe de Bonobo i la sessió nocturna de Di-plo, que, per cert, el va fitxar ja fa temps per a Jeffree’s, un subsegell de Mad Decent. Divendres, 15 de juny, SonarClub, 2.45 hores.

9. CORNELIUS

Molts recordem, dia sí, dia també, l’espectacul­ar concert del mag pop japonès al Sónar 2007. Onze anys després, Keigo Omayada torna al festival amb nou àlbum i nou xou per presentar. Espereu un viatge al·lucinant i calidoscòp­ic. Dissabte, 16 de juny, SonarHall, 18.30 hores.

10. ÓLAFUR ARNALDS

Cor partit: ¿Bons balls amb els Barnhus, malenconia sublim amb Arnalds? L’últim, el mestre islandès de l’encreuamen­t de clàssica, electrònic­a i pop, presenta un disc de nova i intrigant tecnologia pianística. Divendres, 15 de juny, SonarCompl­ex, 20.00 hores. —

 ??  ??
 ??  ?? Sónar Fira Montjuïc i Fira Gran Via l’Hospitalet Horari: fins diumenge, 17 de juny Preu: des de 58 €
Sónar Fira Montjuïc i Fira Gran Via l’Hospitalet Horari: fins diumenge, 17 de juny Preu: des de 58 €
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain