El Periódico - Català - On Barcelona

Els cinc favorits de l’enòloga Marta Casas: ecològics, biodinàmic­s i naturals.

L’enòloga de Parés Baltà, un dels cellers pioners a Catalunya en l’elaboració de vins ecològics, biodinàmic­s i naturals, tan en auge avui dia, tria les seves ampolles favorites. Una selecció que segueix els patrons de la seva feina

-

1. TINC SET 2017 CELLER LA SALADA

«El cellerer Toni Carbó ha creat un escumós blanc elaborat amb mètode ancestral amb les varietats macabeu i xarel·lo del Penedès. És molt refrescant, molt fàcil de beure, lleuger... Molt bo per a qualsevol moment del dia. ¡Fantàstic!».

2. ESSENCIAL 2016 CAL TIQUES

«Vaig provar aquest blanc en una fira de vins naturals i em va sorprendre. Em sembla molt agradable. Molta fruita en nas i gras en boca. Bona feina amb el xarel·lo, la varietat autòctona del Penedès, el que ha fet Joan Rubió al diminut celler que té a casa seva».

3. RIESLING BOLLENBERG 2016 VALENTIN ZUSSLIN

«Aquest blanc biodinàmic alsacià dels germans Jean Paul i Marie Zusslin és excepciona­l. Un riesling de llibre, amb notes cítriques, de fruita intensa, de fòsfor, una acidesa brutal i un punt de sucre residual que l’equilibra. Molt bo».

4. OCCHIPINTI IL FRAPPATO 2016 ARIANNA OCCHIPINTI

«Elaborat amb la varietat de raïm negre frappato, és pura fruita: pruna, cirera. El seu punt torrat molt lleuger acompanya bé i presenta estructura i acidesa malgrat venir del càlid sud de Sicília. Es va criar 14 mesos en bota de fusta eslovena».

5. SILVESTRIS 2016 GRATAVINUM

« Priorat biodinàmic. La carinyena fermenta amb les pells en bota de fusta oberta, en damajoana (vidre) i en àmfora. Després de criar-se durant 10 mesos per separat, s’acobla a l’ampolla. La fusta dona fruita i aroma; la damajoana, concentrac­ió, i l’àmfora, notes de terra.»

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain