El Periódico - Català - On Barcelona

La cua de toro amb vermut de Carlos Herrero, del restaurant Bonanova.

-

«Aquest és el primer plat que vaig canviar a la carta de Bonanova quan em vaig posar al capdavant de la cuina, i des d’aleshores ha tingut molta acceptació entre la clientela».

INGREDIENT­S

– 2,5 kg de cua de vedella – 600 g de ceba – 200 g de tomàquet – Mig porro – Una cabeça d’alls – Una branca d’api – 5 pastanague­s – Llorer, romaní i farigola – Pebre en gra – Dues porcions de xocolata negra

(70% de cacau) – 500 cl de vermut negre – Aigua

ELABORACIÓ

1. Salpebreu, enfarineu i fregiu lleugerame­nt la cua i marqueu-la en oli a l’olla on es farà el sofregit clàssic a foc viu amb aquest mateix oli. 2. Sofregiu la ceba, la cabeça d’alls, el porro, l’api, la pastanaga, les herbes i el pebre. Deixeu-ho daurar i, després, poseu-hi el tomàquet. 3. Seguiu sofregint fins a deixar que s’evapori l’aigua del tomàquet. 4. Afegiu-hi la xocolata. Remeneuho tot i deixeu-ho dos o tres minuts a foc mitjà. 5. Incorporeu-hi la cua que hem marcat abans, i deixeu que es banyi uns minuts, vigilant que no s’enganxi. 6. Poseu el vermut i acabeu de cobrir els ingredient­s de l’olla amb aigua calenta. Deixeu que vagi reduint a foc baix, sense tapar, almenys 2 hores i mitja. 7. Una vegada estigui al teu gust, retireu la cua de l’olla. Passeu la salsa pel colador xinès i poseu-la a bullir per desgreixar i reduir al gust. 8. Serviu-ho.

 ??  ?? 4 PERSONES DIFICULTAT: MITJANA
4 PERSONES DIFICULTAT: MITJANA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain