El Periódico - Català - On Barcelona

Menja cinc hamburgues­es i guanya 66 cerveses.

És com anar a casa de l’àvia: t’omples l’estómac mentre t’animen perquè t’ho acabis tot. Cada vegada hi ha més reptes culinaris. Posa’t a prova amb bocins de dos quilos i aletes que et faran escopir foc

-

«No puc continuar», diu el Marc mirant l’hamburgues­a, cansat. El públic es posa a victorejar «¡sí que es pot!» amb més força que Podem en una moció de censura. Fa dues mossegades més, amb tanta desgana que sembla que sigui en un menjador escolar. Sona l’alarma i aparta les mans del menjar més ràpid que els de Masterchef. Han passat 25 minuts: no ha superat la prova.

És al bar hamburgues­eria The Bollocks (Ample, 46), en un dels seus reptes de menjar. Consisteix a menjar-se cinc hamburgues­es de 180 grams en 25 minuts. És com anar a casa de l’àvia: omplir-te l’estómac mentre t’animen perquè t’ho acabis tot. A més de l’empatx, tots els que hi participen s’emporten una samarreta. Si perden, paguen 25 € pel menjar. Si guanyen, els regalen 66 cerveses.

«De les desenes de persones que hi participen a l’any, ho aconseguei­xen només una o dues», explica el Mario, encarregat del local. «És més difícil del que sembla». La majoria comença bé i amb ritme, però a partir de la tercera decau l’ànim. «N’hi ha que suquen les hamburgues­es en aigua per empassar-se-les millor, d’altres beuen uns quants chupitos per anar borratxos i aguantar més».

Ensenya el hall de la fama on pengen les fotos de tots els campions, somrients. «El millor rècord és de nou minuts, s’empassava cada hamburgues­a en menys de dos minuts». ¿Com ho va fer? Tallant-les per la meitat i engolint-les com una boa. Sobre el perfil dels guanyadors, «no és el que et podries imaginar», diu. A les fotos no hi ha cap Homer Simpson. «Solen ser gent prima i alta», afegeix Mario. L’únic que cal per sortir victoriós és tenir més estómac que Melania Trump la seva nit de noces.

«¿Per què ho fas?» pregunta la María, que acompanya el Marc, quan acaba. «Només per saber si ho puc fer», li respon. Ja és la tercera vegada que fa un repte de menjar. La primera va ser a l’hamburgues­eria Anauco (València, 428). S’havia de menjar una hamburgues­a de cinc pisos amb bacó, ou, formatge i patates. Dos quilos en total. Va acabar la nit sense premi i amb diarrea. «Encara la somio», diu.

EL MÉS PICANT

La segona vegada va ser al Ribs de Sant Gervasi (Doctor Fleming, 10), encara que també ho fan a Gràcia, Diagonal Mar i La Maquinista. El repte consistia a menjarse unes aletes de pollastre amb salsa havanera, una d’aquelles que als menús sempre apareix il·lustrada amb tres xilis per avisar del picant. En aquesta prova no hi ha temps, l’únic límit el posa la teva tolerància al picant. «Vaig agafar les aletes amb les mans. Greu error. El picant em feia plorar, i quan m’eixugava les llàgrimes m’entrava a l’ull». A la tercera aleta ja tenia els llavis com Carmen de Mairena, però va aguantar fins al final. Ara la seva cara penja, triomfant, al mur de la fama.

«¿Que si tornaria a desafiar-me? Sens dubte», replica el Marc. No li agrada repetir reptes, així que buscarà nous llocs on sentir-se com Bruce, el de Matilda, desafiant els límits del seu estómac. Assegura que la pròxima vegada que torni al Bollocks serà per menjar una hamburgues­a com una persona normal, sense cronòmetre­s. «La llàstima és que en els desafiamen­ts no disfrutes del menjar per més bo que sigui, només penses a acabar-t’ho tot». —

 ??  ??
 ?? CARLOS MONTAÑÉS ?? MENJANT (NO) VE LA GANAUn dels últims clients que van acceptar el repte de The Bollocks. Només va poder amb una de les 5 hamburgues­es.
CARLOS MONTAÑÉS MENJANT (NO) VE LA GANAUn dels últims clients que van acceptar el repte de The Bollocks. Només va poder amb una de les 5 hamburgues­es.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain