El Periódico - Català

BCN va instar al maig a la supressió immediata de l’examen d’‘espanyolit­at’

-

L’Ajuntament de Barcelona va aprovar el mes de maig passat una declaració institucio­nal amb els vots a favor de tots els grups excepte de Ciutadans i el Partit Po- pular en què s’insta el Govern espanyol a suprimir «immediata- ment» l’examen CCSE (coneixe- ments constituci­onals i socio- culturals d’Espanya). El consisto- ri barceloní també demana a l’Exe- cutiu central la derogació del reial decret 1004/2015 que discrimina per raons econòmique­s i d’origen les persones estrangere­s que volen aconseguir a la nacionalit­at espanyola.

El mateix document sol·licita al Govern de la Generalita­t que financi part de l’oferta de cursos de castellà, així com els cursos per preparar-se el CCSE en els casos en què sigui necessari.

«Un tràmit que no li desitjo a ningú. Les cues. El tracte rebut... i a mi, encara. Si ets negre i no domines la llengua, ja ni t’ho explico», denuncia. «Li vaig preguntar al policia si et donaven el NIE al moment i em va respondre que ‘això només als espanyols’», es torna a sulfurar.

Des que va fer públic el cas, el 4 de juny passat, amb un tuit que ja acumula més de 3.000 retuits, les mostres de recolzamen­t no han parat. Li han trucat per interessar­se pel cas des de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalita­t i el mateix cònsol de l’Uruguai, que també s’ha ofert a fer-li un informe de bona ciutadana. Calcula que en d’aquí any i mig rebrà la resolució del recurs. El seu advocat li adverteix que la majoria els tornen denegats, però ella es manté ferma. Qüestió de dignitat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain