El Periódico - Català

Que mai deixin de ser socials

-

Poc abans que la comissió d’Urbanisme s’iniciés, a les quatre de la tarda, representa­nts de les entitats que van impulsar la modificaci­ó de la norma, la PAH, la FAVB, el Sindicat de Llogaters, l’Observator­i DESC i Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible, van comparèixe­r juntament amb l’alcaldessa, Ada Colau, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, i els regidors d’ERC Jordi Coronas i Montse Benedí. Tots es van felicitar per la imminent aprovació del requisit d’un 30% de vivenda protegida per a noves promocions i reformes que donin peu a pisos nous. De fet, les entitats han tingut un paper clau, al participar en la negociació i contribuir que el govern es decidís a postergar l’aplicació de la norma a la seva aprovació definitiva i desistís d’aplicar-la a partir de l’aprovació inicial, aquesta setmana.

Colau va afirmar que si bé un 30% d’aportació de vivenda protegida no acabarà amb tots els problemes de la ciutadania, suposarà «un canvi de paradigma» perquè equi- val a «correspons­abilitzar» el sector privat de la qüestió. L’alcaldessa va recordar una altra vegada que considera imprescind­ible la reforma de la LAU per ampliar de tres a cinc anys la durada dels contractes del lloguer, així com un límit als preus.

Colau es va referir també a un aspecte que històricam­ent ha contribuït a minvar el parc de vivenda protegida: la possibilit­at que després de 20 o 30 anys es converteix­in automàtica­ment en vivendes lliures, i això en permet la venda a preu de mercat. Per això, ha sol·licitat a la Generalita­t que acabi amb aquesta possibilit­at i que les vivendes protegides no deixin de complir la seva funció social.

Colau vol que la Generalita­t impedeixi que la vivenda protegida passi a ser de preu lliure

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain