El Periódico - Català

Mina riu més ara

- J. D.

Pékerman: «El que ha viscut a Barcelona ha sigut dur»

L’últim representa­nt del Barça surt a jugar. Per fi. El més ignot de tots. Per nou –va ser l’últim a incorporar-se a la plantilla blaugrana al mercat d’hivern– i per desconegut davant de les escasses oportunita­ts que li va donar Ernesto Valverde. La confiança que li va faltar del seu entrenador la té en José Pékerman, el selecciona­dor de Colòmbia, que tot i un inopinat atac de vertigen, l’alinearà davant del Japó.

Yerry Mina serà titular amb Davinson Sánchez en l’eix de la defensa cafetera. O ho seria en qualsevol circumstàn­cia, encara que tractant-se de l’estrena en el Mundial contra el Japó, i en alerta per les sorpreses que s’han produït, s’especulava que Pékerman tingués la temptació que un dels centrals fos Cristian Zapata, l’expert (31 anys) central del Milan. Mina (23) i Davinson (22) són dos dels tres més joves de la plantilla juntament amb Jefferson Lerma (23).

4-1 AL JAPÓ AL MUNDIAL DEL BRASIL Al tècnic argentí, que fa sis anys que pilota Colòmbia, l’inquieta assegurar el zero de la seva porteria perquè confia en el poder del seu atac. Compta amb Cuadrado, James i Muriel i Radamel Falcao en punta, que competirà com un tigre engabiat després de perdre’s l’anterior Mundial per lesió. El seu lloc el va ocupar Jackson Martínez, autor de dos gols en el partit que van disputar fa quatre anys. Van coincidir en la primera fase, a Cuiabá i va golejar Colòmbia al Japó per 1-4.

D’aquell grup, que va caure a quarts contra el Brasil, només han aguantat nou jugadors. Mina encapçala el grup de joves que ha refrescat la selecció. El defensa del Barça no va perdre el somriure ni l’alegria malgrat que encadenava partits a la grada. Dels 28 partits que podia haver jugat, en 15 es va asseure a la tribuna. Ara riu més

«El que ha viscut al Barcelona va ser dur per a ell. Va ser dur assimilar aquella situació en la qual es va trobar. Mai vam dubtar que estigués al Mundial, comprenem aquestes coses», va assegurar Pékerman, conscient de les dificultat­s que arrossegav­a el defensa per competir amb Gerard Piqué, Samuel Umtiti i Thomas Vermaelen en l’eix del darrere.

D’«ELS MILLORS DEL MÓN» Mina només va jugar sis partits oficials, quatre de titular, més la Copa Catalunya contra l’Espanyol. «La continuïta­t que tenia al Brasil amb el Palmeiras li va fer bé, però després es va trobar amb l’etapa del Barcelona, que va ser nova per a ell i no el va afavorir», va explicar Pékerman.

Convençut que la torre colombiana (és el més alt de la plantilla) «serà un dels millors centrals del món», el selecciona­dor no ha vist la necessitat d’instruir-lo, sinó de rearmar la seva confiança perduda com a futbolista quan estava a Barcelona.

DISCURS MODULAT Tampoc li van faltar els elogis de Valverde, que va anar modelant la seva impressió sobre el jugador a mesura que l’anava coneixent. Es va trobar amb el seu fitxatge –«un fitxatge de club», era la definició que es va fer per no necessitar l’autoria de l’operació–, per compensar la marxa de Javier Mascherano a la Xina. «A Mina li demano que sigui competitiu», va dir els primers dies. «De Mina en destacaria la seva desimboltu­ra», va valorar al cap d’un parell de mesos. «Tothom sap com va arribar Yerry Mina. S’entrena molt bé i ha d’esperar el seu moment, però tenim jugadors molt bons i no és fàcil guanyar-se un lloc de titular».

Pékerman sí que el veu de titular. I, després de tres setmanes, el veu a punt per la cita més exigent. «En la preparació havia de recuperar diversos aspectes dels jugadors i també la part anímica, com en el cas de Mina», va dir el tècnic, esperant riure ell també .☰

 ?? GETTY IMAGES / ADAM PRETTY ?? Cuadrado i Mina fan broma en la presentaci­ó de Colòmbia.
GETTY IMAGES / ADAM PRETTY Cuadrado i Mina fan broma en la presentaci­ó de Colòmbia.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain