El Periódico - Català

La peça màgica

Un suplement al dipòsit de la Ducati de Jorge Lorenzo ajuda el tricampió espanyol a portar millor la seva moto i estalviar energia

- EMILIO PÉREZ DE ROZAS

L’adaptació de Jorge Lorenzo a la Ducati Desmosedic­i ha sigut lenta, tot i que les estadístiq­ues diuen que és el tercer pilot de l’escuderia italiana que abans ha guanyat amb aquesta moto. El cert és que fins que no ha tingut la moto al seu gust no ha pogut desenvolup­ar el seu millor pilotatge. «Han trigat massa a creure’m i a complir les peticions que jo els feia», va dir tot just guanyar a Mugello (Itàlia).

Va ser allà on Lorenzo va explicar que l’aparició del nou dipòsit, que de fet no és nou perquè només es tracta d’un afegit, d’un suplement, li ha permès no només perfeccion­ar el seu pilotatge, sinó desgastar-se moltíssim menys al llarg de la carrera i no defallir per cansament en les últimes voltes. «Jo tinc la sensació que el Jorge ja comença a pilotar la Ducati com pilotava la Yamaha», va assenyalar diumenge Marc Márquez (Honda), després d’anar tota la carrera enganxadet al mallorquí.

L’apèndix del dipòsit del seu Desmosedic­i permet a Lorenzo un millor suport amb la zona abdominal, poder portar, pilotar, plegar la moto, no tant amb el cos o els braços, sinó amb l’interior dels genolls i fins i tot amb les cuixes. Fins ara, segons explica Lorenzo, tot aquest desgast el feia únicament amb els braços, que, a més, havien de suportar el pes de les frenades. Total, al cap d’unes voltes, gairebé sempre a l’equador de la carrera, tenia els braços destrossat­s.

«Tinc més suport»

«Ara», va explicar Lorenzo després de vèncer, per segona vegada consecutiv­a aquest any, «m’és més fàcil despenjar-me de la moto perquè tinc més suport i això em permet desgastar molt menys la musculatur­a dels braços. És evident que aquest suplement en el dipòsit i algun truc més de pilotatge han canviat el meu rendiment en carrera».

Lorenzo es va atrevir, fins i tot, a afirmar que «vaig tan bé que ara fins i tot entro derrapant als revolts molt més del que ho fa l’Andrea i més del que ho feia jo amb la meva Yamaha, ja que era una moto molt crítica que no et permetia determinat­s excessos».

És evident, segons van comentar al final del Gran Premi de Catalunya tant Marc Márquez com Cal Crutchlow, dos dels pilots oficials d’Honda, que Lorenzo, a més d’aquesta peça i de la seva espectacul­ar millora en el pilotatge, ha guanyat en dos traçats, Mugello i Barcelona, que li van com anell al dit a la Ducati. «No crec que, en els següents circuits, el Jorge pugui dominar així les carreres», va comentar el britànic. «Hem corregut, en efecte, en circuits molt de l’estil de la Ducati, acceleraci­ó, frenades, revolts llargs, ràpids, amb molt suport. Tinc curiositat per veure com va la Ducati en altres circuits», va assenyalar Márquez.

«Doncs jo crec que a Brno, Àustria, Silverston­e o Malàisia no anirem malament. Potser a Alemanya o Austràlia patirem, però jo ara estic molt content amb la Ducati que he aconseguit», va acabar dient el mallorquí.

 ?? ALEJANDRO CERESUELA ?? El dipòsit volador La Ducati de Lorenzo al costat de l’Honda de Márquez, diumenge a Montmeló.
ALEJANDRO CERESUELA El dipòsit volador La Ducati de Lorenzo al costat de l’Honda de Márquez, diumenge a Montmeló.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain