El Periódico - Català

Movistar aposta per un trident per al Tour

Unzué escull Nairo Quintana, Mikel Landa i Alejandro Valverde per arribar líder a París

- ALEJANDRO GARCÍA

Alejandro Valverde, Mikel Landa i Nairo Quintana es van conjurar ahir a la seu Movistar a Madrid de cara al Tour que comença el 7 de juliol a l’illa de Noirmoutie­r. Els tres líders de l’equip i Eusebio Unzué, mànager del grup, van assenyalar el britànic Chris Froome, si finalment disputa la prova, com el gran favorit per a una carrera que, avisen, «es pot perdre en les primeres nou etapes».

«Sobre Froome, el primer que ens agradaria és que s’aclarís la seva situació. Però si és a la sortida serà el gran favorit», va dir Unzué. En la mateixa línia, els seus pupils van destacar el britànic com el rival a batre: «És el favorit, ell i el seu equip són molt forts», va afirmar Quintana, que va recordar que «va sorprendre en el Giro amb aquell atac de lluny, i hem d’estar preparats perquè ho tornarà a intentar», mentre que Landa espera que li passi factura. «Tant de bo pagui l’esforç del Giro».

Els tres líders de l’equip van posar molt èmfasi en les nou primeres etapes, en les quals farà acte de presència la llamborda que ja va decidir el Tour de Vincenzo Nibali el 2014. «És un problema que tenim tots. No hi ha hagut etapes de llamborda com la d’aquest any, amb terreny dur i lluny de meta, serà supervivèn­cia pura, un dia que marcarà el Tour,» va vaticinar Valverde, el més expert en aquests combats.

Unzué, l’encarregat de dirigir el trident, es va descarrega­r de responsabi­litat: «La primera cosa serà sobreviure als nou primers dies, més a les trampes del recorregut que als rivals. Ja el primer dia de descans veurem amb qui té opcions de lluitar per guanyar, després la carretera tria». Sobre la coexistènc­ia dels líders, Landa es va erigir en portaveu dels seus dos col·legues: «Som companys, ho tenim clar, i ho intentarem utilitzar com a arma».

El corredor basc, debutant aquesta temporada a l’equip, va explicar que no arriba al 100%. «Vaig de menys a més, amb una preparació diferent de l’any passat, que venia del Giro.» Quintana, per la seva banda, també és optimista: «Arribo en la condició física que volia i amb molta confiança. Hem fet una preparació diferent, amb més tranquil·litat i més recuperaci­ó. L’any passat vam arribar asfixiats», va reconèixer.

El tapat entre els tres és Alejandro Valverde, que arriba amb millors resultats i sensacions que mai. «He intentat moltes vegades guanyar el Tour i mai no ho he aconseguit, però no em descarto per a res, sé que estic bé i vaig sense pressió», va assegurar el murcià.

 ?? EFE / RODRIGO GIMÉNEZ ?? Landa, Quintana, Valverde i Unzué, ahir.
EFE / RODRIGO GIMÉNEZ Landa, Quintana, Valverde i Unzué, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain