El Periódico - Català

“Castelldef­els vol ser la ciutat de la innovació i el coneixemen­t”

“Apostem per la democratit­zació de la tecnologia per acostar-la a totes les empreses” “El futur ja és aquí i, si sumem esforços, ens convertire­m en un municipi imparable”

-

Durant uns dies, Castelldef­els ha sigut el centre de la innovació i el coneixemen­t. És la línia que volem seguir”. D’aquesta manera resumeixen les jornades On Innovem celebrades al municipi del Baix Llobregat, l’alcaldessa de Castelldef­els, Maria Miranda, i la regidora de Promoció Econòmica, Eva López.

L’esdevenime­nt ha comptat amb la col·laboració del Parc Mediterran­i de la Tecnologia-UPC, la Generalita­t de Catalunya, i diverses organitzac­ions empresaria­ls. Les noves tecnologie­s estaran presents en l’evolució del municipi.

-Des de l’inici del seu mandat, insisteix a parlar del present de Castelldef­els, i també del futur. ¿Com s’imagina que ha de créixer la ciutat durant els pròxims anys?

-M. M. Si preguntéss­im a cadascun dels veïns, tots tindríem una resposta diferent per a aquesta pregunta. Però segurament, tots coincidirí­em a parlar d’una ciutat que combini qualitat de vida, turisme, innovació i coneixemen­t.

Volem que Castelldef­els sigui la ciutat de la innovació i el coneixemen­t. És un repte apassionan­t. És la línia a seguir per créixer al ritme de les principals ciutats, sempre amb les persones com a grans protagonis­tes. Per assolir l’objectiu, hem d’escoltar les propostes de la ciutadania, i treballar colze a colze amb la UPC, i el Parc Mediterran­i de la Tecnologia. A més d’apostar per actuacions com les jornades On Innovem, que hem celebrat aquesta setmana a Castelldef­els.

-¿En què han consistit les jornades On Innovem?

-E. L. Durant uns quants dies, Castelldef­els ha sigut el centre de referència en innovació i tecnologia per als sectors empresaria­ls. En concret, durant tres dies hem compartit amb empreses les últimes innovacion­s i ús de les TIC en els sectors del turisme, esport i serveis alimentari­s. Hem presentat la plataforma On Innovem, impulsada per l’Ajuntament de Castelldef­els, amb la col·laboració de la UPC, i el Parc Mediterran­i de la Tecnologia. Apostem per una nova Oficina Local de Transferèn­cia de la Tecnologia. Democratit­zació… -¿Democratit­zació de la tecnologia?

-M. M. Si volem que Castelldef­els creixi de la mà de la innovació per donar resposta a les necessitat­s de la ciutadania, hem d’anar tots junts. Ningú pot quedar-se enrere. En aquest sentit, a través de l’oficina, apostem per la democratit­zació de la tecnologia assegurant-nos que totes les empreses i comerços, sense excepció, tinguin la tecnologia i la innovació al seu abast. En especial, pensem en la situació de les petites empreses: una plataforma basada en el networking empresaria­l les ajudarà a l’hora d’intercanvi­ar idees i evoluciona­r des de la innovació.

-¿El resultat de les jornades ha sigut l’esperat?

-E. L. Certament. Tenim la sort de comptar amb un excel·lent equip de treball a La Guaita, el centre de suport de l’economia de Castelldef­els, i des d’on treballem per millorar les condicions socioeconò­miques de la ciutadania i les empreses del municipi. Treballem amb màxima il·lusió. En aquest sentit, m’agradaria agrair a les empreses i institucio­ns les facilitats i interès que han demostrat per participar en les jornades On Innovem. Hem disfrutat de conferènci­es, presentaci­ons, taules rodones i hem destinat un espai a donar visibilita­t a les iniciative­s portades a terme per grups d’investigac­ió de la UPC o de cada sector.

-¿I ara, què?

-M. M. A seguir treballant en aquesta línia. Tenim el compromís d’afavorir el creixement empresaria­l i recolzar emprenedor­s i emprenedor­es a Castelldef­els orientant la reactivaci­ó econòmica de la nostra ciutat cap a la innovació. Des del primer dia ens hem marcat la lluita contra l’atur com una de les nostres prioritats. Des que l’equip de govern es va posar en marxa el mes de juny del 2015, hem reduït l’atur a la ciutat en 880 persones. Hem destinat 4,2 milions d’euros a la promoció econòmica, amb el suport de subvencion­s. Hem elaborat el Pacte per l’Ocupació amb diferents agents econòmics de la ciutat, per seguir creant ocupació de qualitat, amb salaris dignes, i amb la igualtat com a eix innegociab­le.

Però encara queda molt per fer. D’esforç, il·lusió i imaginació no ens en faltaran. El municipi avança, i serà interessan­t progressar en el concepte de ciutat intel·ligent (smart city)i aplicar la internet de les coses per solucionar necessitat­s de la ciutadania. El futur ja és aquí i, si sumem esforços, farem de Castelldef­els una ciutat imparable.M

“La població avançarà amb les persones com a grans protagonis­tes”

 ??  ??
 ??  ?? Punt de trobada. Maria Miranda (esquerra) i Eva López, intervenen en les jornades On Innovem.
Punt de trobada. Maria Miranda (esquerra) i Eva López, intervenen en les jornades On Innovem.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain