La Vanguardia (1ª edición)

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Està sot mèsal’atracció d’un altre cos. L’aproximaci­ó bilabial més vista a la història del cinema.

2 Te’n donen els que t’encoratgen. Periode històric amb els símbols espanyolis­tes de baixa. Diu que ha perdut el cap. 3 Vagareja. S’ho passa la mar de bé. Guarnir un altar amb tota mena d’espelmes. 4 Rogenc com un cavall que s’acomiada a l’anglesa. Dóna suport financer a l’home més llançat del circ. Font d’inspiració de molts músics quan toquen. 5 Crit d’alerta. Entretingu­da. Maneta. 6 Les embarcacio­ns més precàries. Dalla- des sense miraments. Comencem pel començamen­t. 7 Institut reial naval. De quina manera anomenem un obi? Pot ser de daus o malmesa. 8 Reforç sense cap ni peus. Pregueu. Principi de virilitat. 9 Encapçala el moviment de suport a una iniciativa de lluita. Seient sense el romà punyent.

10 As. Es faci fosc. Bosc d’oms transitat pel gran Shariff. 11 El tabac americà més romanista. Ribes gens romàntique­s. Les posseeixen. Portada dialèctica. 12 Pellucat. Que confia tant en la bona fe dels altres que els deixa dues vegades el seu cotxe.

13 En un cert sentit, disquisici­ó avorridíss­ima. El temps més proper. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit.

14 Corrents d’aigua que es mouen en sentit contrari als principals. Erudits.

VERTICALS 1 Arrangi bé els feixos d’espigues dallades. Passar la mà amb una certa voluntat de coneixemen­t. 2 Carn que no és pas de gos. Aparèixer. Llegenda. 3 D’aquesta manera. Insufla. Principi de saviesa que capgira el sentit del teu viatge.

4 Victòria Marin Arnalot. Has perdut una porteria de rugbi. Peça generalmen­t arrodonida que serveix per a tapar algun orifici del cos d’un animal. 5 El reialme dels musulmans. Espai comprès entre dos murs de càrrega. Sofre. 6 En un tres i no res. M’acostumo. Comença a greixar-ho tot. Taps avocàlics. 7 Mamem sense ajuntar mai els llavis. Actínies que alguns valencians esmenten cada cop que volen fugir d’un lloc. La nota que itera. 8 Toll entre penedessen­cs. Antigues raieres. 9 Aquesta és deliciosa. Comença a atenir-se a les conseqüènc­ies. Les circumstàn­cies més impositive­s de totes les que són festives. 10 Cec que s’agita. Conjuntes la roba i exclames: ah. FF al mapa de l’antigor. 11 Pagès que mena un saió. Colorant que deu fer servir ta cosina.

12 Acaba com comença. Disminuíem la superfície lliure d’una vela. Associació de tanoques vespertins. 13 El nom popular del 11 de setembre. Fent l’àpat del migdia. Còpula. 14 Vent suau. El material dels primers contenidor­s que es van reciclar. Sempre va per damunt del rei.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain