La Vanguardia (1ª edición)

Atenció ciutadana

-

Després de vuit anys he tornat a Barcelona. Durant la meva absència he vist com l’Ajunta- ment s’ha preocupat de fer una ciutat capdavante­ra amb l’èxit d’iniciative­s com el Mobile World Congress. Però a l’hora de fer gestions en els àmbits municipals l’atenció al ciutadà és patètica.

Senyor alcalde, considera normal que per donar-se d’alta al cens d’un barri hi hagi més d’una hora d’espera? És normal que a les 10 del matí a una oficina d’atenció al ciutadà només hi hagi una persona atenent amb més de quinze persones esperant?

A l’Institut Municipal d’Hisenda l’espera és de més d’una hora i mitja. El més curiós és que hi ha unes màquines que indiquen “feu les gestions amb un click”, però ningú les utilitza. El que es pot fer és irrellevan­t per les persones que ens esperem. Quina manera de llençar els diners!

La causa de tot això és la creença equivocada que tota demanda que entra ha de ser tractada com a feina i dedicar-hi recursos. Sug- gereixo un exercici: escolti el que demanen els ciutadans en aquestes oficines i anoti quantes demandes estan generades perquè el ciutadà no ho ha fet bé a la primera (demanda per fallida). Segons la meva experiènci­a en entitats municipals, més del 25% de les demandes per fallida es poden evitar fent les coses bé.

És molt interessan­t i productiu per a la ciutat el tema de les noves tecnologie­s, però crec que haurien de focalitzar-se també a

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain