La Vanguardia (1ª edición)

Cinema amb nadons

-

Heu vist alguna vegada una sala de cinema amb mares donant el pit o pares bressolant els seus petitons mentre miraven una pel·lícula? Aquestes escenes eren quotidiane­s als cinemes Imperial de Sabadell el primer divendres de cada mes. Que nosaltres sapiguem, “Cinema amb nadons” era una iniciativa cultural pionera que no oferia cap altre cinema de la comarca: una projecció mensual per a mares i pares acompanyat­s dels seus nadons, menors de dos anys, d’una pel·lícula en cartellera. Es duia a terme als cinemes Imperial i darrere d’aquesta iniciativa hi havia l’acord voluntarió­s d’un grup de mares que ens encarregàv­em d’organitzar-ho i, d’altra banda, la direcció dels cinemes. No demanàvem massa: llums tènues a la sala, un so més baix, unes taules per canviar els nadons…

Després de gairebé un any i mig de projeccion­s, la gerència dels cinemes Imperial ens comunica el mes de febrer que “Cinema amb nadons” no es continuarà duent a terme per raons de logística i de poca afluència de públic.

En definitiva, creiem que el cessament de l’activitat representa un perjudici perquè “Cinema amb nadons” era una proposta familiar única que s’anava consolidan­t i que contribuïa a prestigiar els cinemes.

ELISABET JANÉ

Sabadell

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain