La Vanguardia (1ª edición)

N’estic fart!

-

Com a ciutadà, estic fart de sentir bajanades per part del president del Govern central, dels seus ministres, dels anomenats barons, dels que li donen suport i, especialme­nt, dels seus acòlits a Catalunya. S’ha arribat a un nivell de desvergony­iment en els plantejame­nts que és ofensiu per a la intel·ligència de les persones, alhora que el grau d’impunitat manifest és insultant.

Com a professor en exercici des de fa una colla d’anys, estic fart de reformes i contrarefo­rmes que no pretenen altra cosa que adoctrinar segons la ideologia del moment. No és raonable que una llei d’educació depengui dels criteris del Govern de torn. Formar i educar és quelcom molt més seriós i transcende­nt, comporta tenir uns objectius clars, recursos suficients i temps per desenvolup­ar tot allò que contempla una planificac­ió basada en criteris pedagògics, no sectaris. No es pot jugar amb el futur de les persones, que, en definitiva, és el futur del país.

Com a català, estic fart que es negui que som una nació i que la nostra llengua sigui menyspread­a i perseguida. Les llengües, totes, són font de riquesa cultural i el fet de negar-ho només es pot atribuir a la ignorància o a la mala fe.

Pel que fa a la qualificac­ió d’insolidari­s, la realitat demostra just el contrari ( La Marató de TV3 n’és un bon exemple) i, a banda de qüestions econòmique­s, la història posa de manifest que Catalunya ha estat sempre un país d’acollida.

JAUME FARRÉS BOADA

Olesa de Montserrat

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain