La Vanguardia (1ª edición)

Humilitat

-

Des de molts sectors de la nostra societat estem cercant aquella recepta màgica que ens ajudi a sortir de la situació de crisi general en què ens trobem. I mentrestan­t, enmig d’aquesta recerca, van sortint casos de corrupció, tràfics d’influèncie­s, estafes... i un innombrabl­e repertori de fets punibles per a qualsevol societat basada en la democràcia.

Molts de nosaltres direm: “Si en aquest país hi hagués més mà dura...”, “si no hi hagués tanta corrupció començant per dalt de tot...”, “com voleu que no sigui així?”. I certament, tenim molts motius per pensar així. És tasca de la justícia investigar-los, jutjar-los, imposar-los penes... però nosaltres també hi tenim molt a fer. Cal que comencem des de casa nostra, des de nosaltres mateixos, actuant amb transparèn­cia, amb honradesa, amb modèstia, amb paciència, amb moderació i amb senzillesa.

Cal que escampem al nostre en- torn la necessitat de viure amb humilitat. Diem-li a l’amic, que li digui a l’amic, i que aquest li digui a l’amic que només sent humil podrà arribar a aconseguir tot allò que es proposi, perquè amb humilitat aprendrà, perquè sabrà escoltar i respectarà; perquè ser humil és sinònim de ser una persona amb gran qualitat humana, i una societat plena de persones amb gran qualitat humana fan un país i un món amb gran qualitat humana. Comencem, doncs, a viure des d’avui i des d’ara amb humilitat.

M. TERESA PRAT

Banyoles

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain