La Vanguardia (1ª edición)

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra Núm 8490

HORITZONTA­LS 1 Passés a la botiga de liquacions. Arrabassav­a l’instrument al mut dels Marx.

2 Habitual als Estats Units d’Amèrica. El matava pel ritu occidental. L’arbre que els practicant­s del ioga no es treuen de la boca.

3 S’ajusta a l’Antic Testament. Bot llançat a l’aigua per primera vegada a qualsevol preu. La grega de l’idiota. 4 El cereal que tragina en Jordi. Carn que no és pas de gos. Lents d’augment per observar llobes. 5 El metall més noble. Establí els reglaments del lliurament dels Òscars. Dius que has perdut el cap. 6 Perill flagrant d’agafar el marisc amb la mà. En fan inventari. Acaba com comença. 7 Se’n sortí. Arribem al món. 8 Llenca de terra que impedeix l’existència de més illes. Mamat sense ajuntar mai els llavis. Bandejat deliberada­ment. 9 Sofre. Bevem. Saül Torres Debon. La nota musical més vàcua. 10 Dolenta, diabòlica. Terra que deixa el riu. 11 Antoni Arnalot Navarro. Camp immediat al mas. Parir en absència d’aliments bàsics. 12 Metall amb una placa molt fina d’or o d’argent. Es mulla amb la pròpia orina. 13 Infusió a les cinc. Núvols en forma de rínxol formats per partícules de glaç. Crinera d’en Eastwood.

14 Ets. Nerviós pels trets que li disparen.

VERTICALS 1 S’hi esforça molt. Indrets per munyir els ramats. Capacitat per a l’exercici d’una tasca. 2 Aquestes tenen la propietat de cremar. Dolentes. 3 Que va l’últim de la lliga. De dilluns a diumenge. En un tres i no res.

4 Gos que nega. Sistema mètric. Quitèria Calderon Ardanuy. 5 El rei del rock sempre cometia faltes d’ortografia a l’última cançó. Aixafis un membre d’en Miquel.

6 Iode. As. Teresa Llopis Iniesta. Ase destinat a conviure amb les reines dels hipòdroms. 7 Terreny arenós perquè hi juguin les criatures. Membrana fina i transparen­t que envolta l’embrió. Raresa d’ateu. 8 Bar regentat per una alcoiana. Que té unes bones galtes inferiors, aquest. 9 Comença a actuar. Fets servir. Esquilada.

10 Ribes gens romàntique­s. Les piles més duradores són d’aquest material de ressons orientals. Fragment de via. A l’entrada de Badalona. 11 Digeriu. Última part de la tragèdia grega, cada cop més amorosida. Poca oxigenació.

12 As. Diem la nostra. Ocell emprat com a reclam. 13 Introduiu la papereta a l’urna. Era de justícia que la premiessin. 14 Aplega un munt de materials. Tallant la fusta.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain