La Vanguardia (1ª edición)

El petit comerç

-

Amb creixent preocupaci­ó, adverteixo com un degoteig constant de petits comerços tiren la tovallola i abaixen per sempre la persiana.

Poc a poc aquesta macabra tendència va contagiant-se per carrers sencers, tot fent finalment metàstasi i matant el comerç tradiciona­l en molts barris i pobles sencers. Els impostos impossible­s, la inacabable crisi i els grans centres comercials fora muralla són els grans culpables d’aquest genocidi silenciós de botigues i botiguers.

Malauradam­ent, el tancament de tantes i tantes botigues modifica negativame­nt el paisatge urbà, la qual cosa altera greument l’esperit dinàmic de pobles i ciutats, així com l’economia de molts dels seus habitants.

Sens dubte, l’anunci d’obertu- res de nous grans centres a l’extraradi de les grans ciutats agreujarà més el problema. Constituir­à la sentència de mort per a molts altres petits negocis en la corda fluixa, un drama no tan sols per a moltes famílies, també per a l’esperit de moltes zones urbanes que acabaran plenes de locals fantasmes, nius de brutícia que foragitarà visitants i turistes.

Cal que els polítics obrin els ulls i defensin el teixit empresaria­l dels petits botiguers, limitant l’obertura de noves àrees comercials en indrets que tot sovint hauríem de reservar per a la natura, i rebaixant els impostos als botiguers valents que neden contracorr­ent.

MARTÍ GASSIOT GARRIGA

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain