La Vanguardia (1ª edición)

He guardat l’estelada

-

He tret l’estelada del balcó, no vull seguir sent víctima d’aquesta trampa. A més, després de tant de temps, la llum del sol havia deixat les quatre barres força músties, la tintura no és eterna.

Espanya no ens deixa votar en un referèndum com han fet en altres països civilitzat­s, així els partits catalans han d’anar fent tot un seguit de cabrioles, llistes i pactes impossible­s que ens porten a una situació de confusió, que està fent embogir els polítics i està deprimint la societat catalana a foc lent. Catalunya s’està fragmentan­t per culpa de no poder fer el referèndum. Tothom ho sap, però no en parla ningú. Prou! Aturem aquesta situació abans no prenguem mal.

El full de ruta actual és erroni. Pretenem fer unes eleccions autonòmiqu­es que ens donin uns resultats bons per anar a demanar la independèn­cia a les institucio­ns internacio­nals. Però el 28-S els resultats no es podran interpreta­r: com sempre, tothom haurà guanyat. La il·lusió d’aquella majoria que hem anat sortint al carrer no és il·limitada, com la tintura de les banderes.

La petició internacio­nal que hem de fer ara els catalans és la de poder fer un referèndum normal, amb una pregunta clara. Des d’Espanya només sento el discurs de la por, que si marxem ens aïllarem i caurem en la misèria. Si els espanyols creuen veritablem­ent aquest discurs, no tindran cap problema per permetre el referèndum.

MARC CORTAL

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain