La Vanguardia (1ª edición)

Justícia

-

Estic una mica cansat de les paraules lamentable­ment buides d’efectivita­t que constantme­nt m’arriben de tot l’entorn informatiu: diaris, ràdios, television­s, WhatsApp i Twitter. Les paraules procés, sobirania, independèn­cia, full de ruta, secessió, Estat propi, dret a decidir… ens les repeteixen constantme­nt a tots els mitjans.

Al costat i en front d’aquests mots, sento i llegeixo: detinguts, fraus, trames de corrupció, tràfic d’influèncie­s, blanqueig de diners, evasió fiscal, imputats, jutjats, amnistiats, etcètera. Però pocs empresonat­s i forçats a retornar allò que han robat.

Tot això em fa trobar a faltar que poques veus s’alcin per demanar integritat, responsabi­litat, unitat i sobretot justícia, per mi el pal de paller de tot el que està passant i potser l’única solució real dels fets que estem vivint: que la justícia amb majúscules funcioni de veritat. Que el qui la fa, la pagui. I això és relativame­nt fàcil: prioritat als pressupost­os de l’Estat espanyol i de qualsevol estat que ens mani, si és el català millor.

JOSEP M. MERCADER MIRO

Subscripto­r Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain