La Vanguardia (1ª edición)

PASATIEMPO­S

Núm 9051

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Els premen els valents i els temen els gallines. Aquests vaticinave­n el futur.

2 L’embarcació precària més vista pels italians. Espai entre banc i banc d’una embarcació de rems. Viatgeu fins a Esterri. 3 As. Maces que baten les teles al molí draper. Irregulars a l’hora d’obrir-se. 4 Buida la bufeta. Blasmar greument algú. Mig miler. 5 Han perdut la porteria de rugbi. Tamisi els cucs més preuats. Aquí a Borriana. 6 Dissolgui. Capat.

7 Alci la bandera sense preocupars­e per què passarà. Minúscul, gaire- bé fins al límit màxim. La consonant que borda. 8 Bosc sense entrada. Cap de garrins. Daltabaix marí que llepa la platja però no s’hi queda.

9 Nitrogen. Acostumats. Ocell que també es coneix amb el nom de duc.

10 Sent una profunda aversió per algú. Entabanar. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 11 Ribes gens romàntique­s. A la vora de Kurosawa. Principi asimètric. Pronuncio el nom d’un whisky espanyol molt apreciat als Països Baixos. 12 Desvieu una nau cap a un costat o l’altre del rumb pel qual navega. Herèn- cia pujoliana, que no pas pujolista.

13 Marededéu. L’estació de la canícula. Sol contradir tot allò que li posen al darrere. 14 Aquesta en surt sencera, potser perquè ningú no l’ha tocada. Picat insistentm­ent amb el martell a la taula del senyor jutge.

VERTICALS 1 La beguda italiana que és present a tots els despatxos i oficines. És propi de cavallers i de vegades resulta un pèl ridícul. Sis de bàquics. 2 Dues escales de pintor obertes de perfil. Elements químics que triomfen als westerns. Bisexual.

3 El felí que salta d’una pàgina web a una altra. Els deixi una mica escorregut­s. Furto el barret i les sabates del mot. 4 L’angle recte de l’alfabet. Palmeres, estanys i zones d’ombra al mig de la canícula desèrtica. Opòssum. 5 El partit d’en Junqueras. Ho demanà amb una fermesa extrema. Els seus peus ens permeten avançar amb rapidesa per dins de l’aigua.

6 Tibada. Arriba a assolir-ho. En un tres i no res. 7 Sa majestat. Sofriran. Vocalitza com una plebea. 8 Facin la feina de sant Martí. Fas fora els botons de la seva llar. 9 Esmolats. Bombetes que ja no il·luminen. La teva és la present a la carta. 10 El primer de tots. Facin secs a la faldilla escocesa. Testicle. 11 Felí que remet a una siamesa. Oculta la fetillera. Els Estats Units d’Amèrica.

12 Ajuntaran. Rondi tot fent el dandi. La trencada. 13 Arrel, també. És a la xocolata i tendeix a confirmar la llei de la gravetat. Del dret l’asfixia i del revés és d’aquesta manera.

14 Esmentada anteriorme­nt. Fent el primer cop.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain