La Vanguardia (1ª edición)

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Tal com són les coses que només succeeixen en el món digital. Amuntego llibres antics de la Maria Jaén.

2 Viuen en hangars. Inflorescè­ncia en què els radis de les flors arrenquen d’un mateix punt.

3 Xifres nucíferes. Valorant la vida de la larva de formiga. Has perdut la porteria de rugbi.

4 La medalla que puja més amunt al podi. Butaca per veure un espectacle. Presideix l’agonia de Crist. 5 Que s’emprenyen molt fàcilment. Aquestes gairebé no tenen nas. 6 Residèncie­s per a gent necessitad­a en una vila coneguda per les seves cuineres. Irregular per les pujades i les baixades de les dunes. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit.

7 Sofre. Roba que no té cap mena de virus. Principi sentimenta­l.

8 Oslo sense sortida. Ensumada. No és pas de la corda dels sentimenta­ls. 9 Cetaci. Partiu.

10 Fa caure el pare prior. Morè en un monestir de la Cartoeixa. Sèpia, també. 11 Els esperats finals dels combats. Fer-los de tita bullida significa exteriorit­zar el cansament. Que no és pas lliure, i és de la gleva. 12 Emplena. Embarcacio­ns esportives. Diu que ha perdut el cap. 13 Amaniu. Pallisses. 14 Asimbòlies. Salomó.

VERTICALS 1 Ventall del qual presumeixo. Mancat de cos, incorpori. Boa decapitada.

2 Tresors elefantins. Els soterranis. 3 Expressa la seva hilaritat. Expressió clàssica de l’alegria. En Pàmies no fa el pas.

4 Esplanades als cims de les muntanyes. Apallissem, estovem. 5 L’univers sense l’afegitó poètic. Sent. Passejà el vestit de mudar. 6 Faig troques amb l’aspi. Digerible. Est. 7 Escaire. Pregats. La nota musical més vàcua. Has perdut una porteria de rugbi.

8 S’hi esforcen molt. Contraposa­t dialèctica­ment. 9 Esmicolar. Salaris de polleria. 10 Ban municipal agitat pel vent. Viages sense retorn. Remenem el pal.

11 Menuda. Relatiu a les fondàries insondable­s. 12 Quaranta-nou. Polits de tercera generació. Si expliqueu acudits de Lepe perdrem el cap. Comença a datar-ho. 13 Poden ser de foc, però sempre són dolces. Deduïrem, també. 14 Estació de servei al bell mig del desert. Es dirigí. Li dono la forma d’un fus.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain