La Vanguardia (1ª edición)

Onze talents pel procés

- Comentario­s

Reunides les entitats sobiranist­es i els partits a favor d’un nou Estat d’Europa, s’ha arribat a un acord per presentar-se a les eleccions de manera unitària el 27-S. No és pas tan difícil sospitar que elaborar la llista unitària serà complex, veient el capital humà i els personatge­s del món cultural, científic i econòmic del país, sobretot per l’elevat nivell de la societat civil demostrat en tots aquest àmbits. Pensant en com, qui i de quina manera calia elaborar aquesta llista per liderar aquest projecte, il·lusionant per alguns, incert per d’altres, vaig recordar un reportatge (“Onze talents”, Tendències, 14/II/2014) en el qual, basant-se en un mètode científic, als EUA, s’identifica els talents innats de cada persona, que condueixen a l’èxit si es gestionen les habilitats i s’afronten les debilitats.

Aquests talents que havia de tenir un individu eren: flexibilit­at, estratègia, iniciativa, carisma, inclusivit­at, ser estudiós, competitiu, analític, prudent, responsabl­e i creatiu. Entre tots els individus que lideren aquest procés de desconnexi­ó amb Espanya caldrà triar el personatge que aglutini alguns o tots aquests talents, que sàpiga explicar de manera planera els pros i els contres del nou projecte en comú, i que transmeti el moment que estem vivint com una oportunita­t única, irrepetibl­e i il·lusionant. Fins i tot Paco Umbral va reflexiona­r en el seu dia que “el talento, en buena medida, es una cuestión de insistenci­a”. En això sempre serem els primers.

HÈCTOR COROMINAS

Subscripto­r Banyoles

L O M Á S C O M E N T A D O E N L A W E B D E ‘ L A V A N G U A R D I A ’ Mas y Junqueras cierran un preacuerdo de lista para el 27-S. Los dirigentes de CDC y ERC y las entidades negocian una candidatur­a liderada por la sociedad civil, pero con presencia de ambos políticos.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain