La Vanguardia (1ª edición)

Càncer i conduir

-

Volem fer arribar la nostra queixa derivada d’una limitació existent a l’hora de voler fer l’examen teòric per a l’obtenció del carnet de conduir. En concret, la que s’ha trobat el nostre fill de 18 anys, tractat amb quimioterà­pia per un limfoma de Burkitt durant aquests quatre darrers mesos. Tot i que disposa de la plena capacitat, del temps i de la il·lusió necessaris per fer aquesta prova, no podrà fer els tràmits per presentar-s’hi fins que hagin passat tres mesos de la finalitzac­ió del tractament.

Trobem la normativa injusta i absurda. No hi ha cap motiu objectiu perquè el meu fill no pugui fer l’examen de teòrica del carnet de conduir. Per exemple, a la universita­t, no li han posat cap impediment per poder realitzar un examen d’Enginyeria Industrial.

Ha estat una galleda d’aigua freda, una decepció injusta en la moral d’un jove que intenta superar el parèntesi brutal i sobtat en la seva vida i recuperar a poc a poc la normalitat pròpia de la seva edat. Força greu ha estat patir un càncer a aquesta edat perquè t’ho recordin amb exclusions sense sentit!

Aquesta limitació està recolli- da a l’annex 4 del reial decret 818/2009, de 8 de maig, que aprova el reglament general de conductors, i ens consta que hi ha hagut mobilitzac­ions d’associacio­ns de malalts de càncer i metges per reformar aquesta exclusió, però encara no s’ha fet cap modificaci­ó en la llei.

És per això que volem conèixer les raons objectives d’aquesta ex- clusió i reclamar una solució a aquesta situació del tot discrimina­tòria. La direcció general de Trànsit de Barcelona no facilita destinatar­i per fer arribar queixes si no és demanant una cita prèvia para personar-s’hi. Gens fàcil si coincideix amb els nostres horaris laborals.

MARTA TRIA BENITO

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain