La Vanguardia (1ª edición)

Trasplanta­ments sincronitz­ats

-

La informació “Les 28 hores que han salvat cinc vides” (Tendències, 6/VIII/2015 ) sens dubte és una gran notícia. Des de l’Associació de Trasplanta­ts Hepàtics de Catalunya, de la qual sóc secretari, volem deixar constància per a coneixemen­t de tota la societat dels enormes esforços que suposa el que l’hospital Vall d’Hebron ha aconseguit dur a terme. És per això que cal fer palesa la gratitud de tota la societat a l’altruisme i la solidarita­t mostrada pels donants (en aquest cas famílies dels donants) pel seu acte.

Fer costat als receptors en la nova experiènci­a de vida que s’obre després d’un trasplanta­ment, sens dubte plena d’oportunita­ts.

Mostrar tot el reconeixem­ent als equips mèdics i altres intervinen­ts (Ocatt-Organitzac­ió Catalana de Trasplanta­ments, ONT-Organitzac­ió Nacional de Trasplanta­ments, Mossos d’Esquadra, Aena i altres profession­als).

Fer una crida a la societat en general per- què s’hi impliqui a tots els nivells: organismes, els esmentats i d’altres com Conselleri­a de Salut, Conselleri­a de Benestar Social , Departamen­t de Treball, etcètera. Entitats, associacio­ns, federacion­s, fundacions, etcètera. Societat civil en general, facilitant un debat a tots els nivells, sobre els valors de la donació d’òrgans, explicant des de l’educació primària, passant per tots els estaments socials, empreses i corporacio­ns públiques i privades (laboratori­s, organismes municipals i autonòmics, estatals).

Tot això no hauria estat possible sense l’element bàsic, la donació; a partir d’aquí, com s’ha demostrat es poden fer miracles, però en donació, a la societat catalana en el seu conjunt, encara ens falta millorar per arribar a estàndards homologabl­es.

JOSEP LLUÍS GÓMEZ CARDONA Subscripto­r Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain