La Vanguardia (1ª edición)

Urinari al Born

-

El 4 d’agost passat es publicava a primera plana de La Vanguardia una fotografia d’un urinari situat davant del mercat del Born (“Un urinari discordant i molt visible al Born”). Es manifestav­a que era “una falta de respecte al patrimoni i a la memòria, així com a l’estètica i al paisatge urbà”. Ràpidament, aquest urinari ha estat traslladat al carrer Fusina, i s’ha col·locat davant mateix de les balconades d’un habitatge on vivim persones.

L’edifici sota del qual s’ha instal·lat l’urinari també és patrimoni de la ciutat, almenys segons l’Ajuntament, que l’ha catalogat i obliga els propietari­s a invertir importants quantitats de diners en el seu mantenimen­t.

Molt més important que això és que la seva ubicació actual està davant d’un lloc on viu gent. Aquests urinaris estan oberts les 24 hores del dia, amb el que això comporta de sorolls a la nit quan la gent s’hi aplega per utilitzarl­os. Però a més, és un problema higiènic, primer perquè la seva ubicació en un carrer amb pendent fa que els líquids vessin, i segon perquè a la nit hi ha gent que prefereix no fer cua i utilitza la paret com a urinari. El mateix servei de neteja municipal ha reportat aquest fet a l’Ajuntament, sense resposta.

Tenint tant lloc a la plaça i tants equipament­s i edificis públics on no hi viu ningú, no entenem per què aquest urinari s’ha de posar davant d’un habitatge i per què l’estètica i el turisme etílic continuen estant per davant dels que vivim a la nostra ciutat.

JOSEP MARIA GALOPA

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain