La Vanguardia (1ª edición)

Sóc catòlic

-

Vull felicitar la senyora Colau per la seva difícil decisió de prohibir la celebració d’una missa a Montjuïc el dia 19 del juliol passat i per anunciar la no-assistènci­a en corporació a la celebració de la missa en honor de la Mare de Déu de la Mercè a la seva basílica el dia 24 de setembre. Per què? Per ser conseqüent amb la Constituci­ó que declara Espanya un Estat aconfessio­nal. Crec que això implica que cap institució no ha d’assistir en corporació a cap acte religiós de cap religió.

Una altra cosa totalment diferent és el programa de festes que es paga amb els impostos de tothom (inclosos els catòlics). El programa ha d’informar a tots; per tant, no només hi ha de figurar la missa, sinó tots els actes religiosos en honor de la patrona, com els esportius, lúdics, etcètera. Vull aclarir que sóc catòlic i que l’any de les tristament cèlebres inundacion­s del Vallès sortia jo de la vetlla de mitjanit a la Mercè i em vaig veure obligat a anar a peu a casa.

Senyor Sistach, cardenal arquebisbe de Barcelona, no es preocupi si l’Ajuntament no ve en corporació a la Mercè. Això no afecta l’autèntic cristià. Com diu Pedro Aguado, pare general de les Escoles Pies: “A la gent li cal poder creure que el que diem és cert i per creure’ns observa com vivim”. El que fa perdre la credibilit­at i la fe són actuacions com les del senyor Rouco i cardenals i arquebisbe­s com vostè gastant milions en una residència d’or per a la seva jubilació. El bisbe Daumal sí que va donar exemple cristià retirant-se a la residència de capellans jubilats. Ara que està a punt de retirar-se, pensi-ho.

LUIS MASCORT RAFART

Subscripto­r Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain