La Vanguardia (1ª edición)

Celibat sacerdotal

-

El teòleg del Vaticà Krzysztof Charamsa em sembla que s’ha equivocat en sortir de l’armari amb la parella. Trobo que és una actitud de provocació innecessàr­ia que desacredit­a la mateixa manifestac­ió de ser homosexual, ja que no va lligada necessària­ment a tenir parella i menys a exhibir-la. Imaginem si seria lògic que, per manifestar la seva heterosexu­alitat, molts sacerdots ho fessin amb una parella femenina, per acreditar-la.

Aquest teòleg, ara ja figura mediàtica, barreja l’homosexual­itat amb la ruptura del celibat sacerdotal com si fossin dos fets inseparabl­es. És trist veure com es desacredit­a una natural expressió sexual amb maniobres poc sensates que ens porten, una vegada més, que es presenti l’homosexual­itat de forma poc normalitza­da i en aquest cas una mica teatral. El que dic no és qüestió d’homofòbia sinó de sentit comú.

Per estar en contra del celibat eclesiàsti­c no cal ser gai ni tenir o exhibir cap parella. És un tema per tractar al marge d’una determinad­a tendència sexual, ja que n’implica moltes, dintre de l’àmbit del sacerdoci i també dels integrants de les ordes religioses.

Una altra cosa és la repercussi­ó pública que aquesta anècdota pugui provocar al Vaticà, en un moment en què està tan proper el congrés sobre la família i, per descomptat, als mitjans de comunicaci­ó, que en trauran un bon partit. Penso que si el protagonis­ta d’aquesta història volia fer mullader ja ho ha aconseguit. Però no ha fet un bon servei a la normalitat homosexual.

LLUÍS SERRAT PAGÈS

Sils

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain