La Vanguardia (1ª edición)

Hipocresia a Síria

-

Els Estats Units asseguren que la intervenci­ó militar russa a Síria no fa altra cosa que agreujar el conflicte. Els EUA i els seus aliats farien bé també de fer una mica d’autocrític­a i recordar quines han estat les conseqüènc­ies de la seva desastrosa política al Pròxim Orient. Les intervenci­ons militars fallides dels EUA i els seus aliats a l’Iraq o a Líbia han deixat avui uns estats fallits en aquests països, on predominen el terrorisme i la inestabili­tat.

La mateixa cosa val per a Síria, on els EUA i els seus socis no han dubtat a armar grups d’extremiste­s, alguns propers a Al-Qaida, perquè facin fora Al-Assad, una de les bèsties negres del sionisme.

En resum, Síria s’ha convertit avui en un camp de batalla internacio­nal on les diferents potències defensen els seus interessos geoestratè­gics, amb el poble sirià com a principal víctima. I enmig de tot plegat, el paper sinistre de l’Estat Islàmic, una fosca organitzac­ió terrorista que, com se sap, està sent generosame­nt finançada des de les monarquies del golf Pèrsic, aliades d’Occident. Seria bo que a l’hora de parlar d’un conflicte com el de Síria hi hagués per part de tothom menys dosis de maniqueism­e i, també, de cinisme i d’hipocresia.

TOMÀS NAVARRO

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain