La Vanguardia (1ª edición)

Ciutat Vella, lloc de pas

-

L’ article “Ciutat Vella: Territori de pas” (11/X/2015) situa Ciutat Vella com el barri amb més residents que canvien d’allotjamen­t i més veïns que abandonen el barri. És un lloc de pas. Per què?

Perquè cap boig pot pensar a quedar-se en un barri en el qual l’Ajuntament és capaç d’autoritzar dotzenes de concerts cañeros a pocs metres de les finestres dels veïns (plaça Joan Coromines i

plaça dels Àngels), i més d’un amb l’hora d’inici després de mitjanit. Perquè ningú que no estigui boig pot imaginar-se vivint en un lloc on bars i terrasses han ocupat totalment determinad­es zones.

Perquè, en lloc de pacificar la zona, cada dia s’afegeixen al tràfic rodat que envolta el barri nous autobusos, a dotzenes, furgonetes, busos turístics i tot tipus de transports rodats reinventat­s per multiplica­r el soroll ambient.

Perquè cada vegada hi ha més inversors estrangers que compren pisos per explotar-los, sense imaginar que hi ha altres formes de vida veïnal més enllà del pis turístic.

Perquè érem pocs i va parir la plataforma –Airbnb– amb amfi- trions que, pura casualitat, solen estar de viatge quan desembarqu­en els convidats.

Perquè a sobre amenacen emprenedor­s que convertiri­en els terrats –dels altres– en festives zones d’oci. En fi…

RAMON SALA

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain