La Vanguardia (1ª edición)

Nadal a mitja llum

-

En el reportatge “Nadal a mitja llum” (Viure, 10/X/2015) s’afirma que els llums de Nadal estaran encesos aquest any un total de 36 dies en lloc dels 46 de l’any passat. A Londres i altres capitals europees ho estan 32 dies, del 30 de novembre al 31 de desembre, ja que no tenen la cele- bració del dia de Reis. Antigament, a Barcelona, s’inaugurave­n el 13 de desembre, dia de santa Llúcia, coincidint amb la fira de pessebres de l’avinguda de la Catedral. Si s’obren a mitjans de novembre, en el període veritablem­ent nadalenc (de Nadal a Reis) deixa de fer-nos il·lusió, atesa la seva monotonia.

Pel que fa al black friday cal destacar que no és una tradició nostra, de la mateixa manera que no ho és el Halloween. També vull aclarir que l’afirmació que totes les associacio­ns del sector, excepte les pimes, s’han manifestat en contra de la mesura de l’Ajuntament no és certa, ja que almenys l’Associació de Veïns i Comerciant­s del carrer Petritxol i plaça del Pi no s’hi ha manifestat en contra.

He d’aclarir que, personalme­nt, no estic d’acord amb la majoria de les decisions de la senyora Colau, però enyoro l’època en què les il·luminacion­s nadalenque­s eren disseny de cada carrer, que competien entre elles pel que fa a bellesa i originalit­at i que el carrer Petritxol, pioner pel que fa a la seva il·luminació, era visitat per tot Barcelona.

CARLES BÁGUENA RUIZ

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain