La Vanguardia (1ª edición)

La causa dels accidents

-

Recentment s’han produït força accidents a les nostres carreteres: 139 morts fins l’11 d’octubre són molts. Tampoc hi ha cap dubte que algunes carreteres necessiten millores, però, al meu entendre, això no és tot.

Un exemple viscut fa poques setmanes: una carretera secundària que surt de Sant Pere Pescador; línia contínua en un tram de com a mínim 5 o 6 km; velocitat limitada a 40 km/h. Vas conduint tranquil·lament a la velocitat permesa (per dir la veritat, fins i tot una mica més) i veus darrere teu un munt de conductors intentant avançar-te. Al cap de pocs minuts, alguns d’ells es decideixen a avançar-te i ho fan saltant-se, òb- viament, la línia contínua i superant, de molt, la velocitat màxima permesa. En aquest punt és quan et preguntes: si hi ha un accident, de qui és la culpa, doncs? De la carretera? Si et posen una multa és purament afany recaptator­i?

A partir d’aquí es pot jugar amb totes les hipòtesis. La primera seria valorar quina és la nostra inci- dència i/o culpa en aquests fets (al marge de les deficiènci­es de les carreteres) i que, malauradam­ent, provoca tants accidents mortals. Conductors beguts, drogats, parlant pel mòbil o consultant el GPS (cada dia més). Qualsevol cosa menys atendre la carretera.

JOAN CREUS CAMPDERRÓS

Sant Feliu de Llobregat

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain