La Vanguardia (1ª edición)

L’imperi de la llei

-

Dijous 15 d’octubre es va produir un fet excepciona­l en democràcia: el president de la Generalita­t de Catalunya va haver de declarar al TSJC per haver permès que les catalanes i els catalans poguéssim exercir el nostre dret a vot.

El Govern del PP, malgrat la seva majoria absoluta, no ha estat capaç de solventar el repte de Catalunya per la via política. S’ha aferrat a la justícia com a una crossa infal·lible per malmetre el procés català. Utilitza les lleis, la Constituci­ó i, fins i

tot, amenaça amb l’aplicació de l’article 155 de la Constituci­ó, que pot arribar a la inhabilita­ció del president de la Generalita­t.

Mentre el Govern del PP exigeix obediència cega a les comunitats autònomes i s’omple la boca de lleis, el mateix Govern incompleix reiteradam­ent les nombroses sentències del Tribunal Constituci­onal relatives al 0,7% de l’IRPF, destinat a finalitats socials. El súmmum del cinisme!

Mentre tots els mitjans de comunicaci­ó del món sencer s’han fet ressò de les manifestac­ions multitudin­àries que, des de fa uns anys, es produeixen a Catalunya, el Govern espanyol les ha obviat completame­nt. Els mandataris de Madrid han deixat ben clar que no desitgen ni diàleg ni consens. Quan es troben amb gent que no es doblega, utilitzen l’arma més eficaç: expandir la por fins el darrer racó.

Amb quina autoritat moral, un govern farcit de corrupció gosa erigir-se en valedor de la justícia? Amb cap ni una. La insolència que empra en les seves manifestac­ions públiques em fa feredat.

CECÍLIA LLESUY

La Pobla de Segur

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain