La Vanguardia (1ª edición)

Pessebre a Sant Jaume

-

Cada any m’agrada visitar els carrers amb la seva il·luminació nadalenca i també fer una visita a la plaça Sant Jaume per fer un cop d’ull al pessebre de l’Ajuntament. Els últims anys no ha estat del meu gust, però no sóc ningú per fer crítica dels artistes que van fer-ne el disseny. És clar que jo encara tinc en ment els que feien des de Parcs i Jardins, una mica tradiciona­ls... però què és el Nadal, si no una tradició?

Aquest any vaig anar a Sant Jaume, però després de fer la cua amb la meva dona, vam fer quatre passos i ens en vam tornar enrere, que no tinc tant de temps per perdre’l veient aquest pessebre.

No tinc cap crítica d’estil, sinó del contingut, que per mi desmereix una ciutat com Barcelona; a més, he parlat amb gent que comparteix aquesta opinió. És una exhibició pobra i trista, un voler i no poder.

Amb imaginació i menys diners es pot fer un pessebre més adequat, només cal demanar a la gent la seva participac­ió, com per exemple a Corbera de Llobregat.

Senyora Colau, el seu equip no representa, en la meva modesta i humil opinió, la sensibilit­at tradiciona­l d’aquestes festes per una ciutat com Barcelona. Prengui nota de pobles més modestos econòmicam­ent però amb una càrrega d’il·lusió i imaginació molt superior. Una visita trista.

FRANCISCO HERNÁNDEZ

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain