La Vanguardia (1ª edición)

La població envelleix

-

Darreramen­t, els diversos mitjans de comunicaci­ó s’han fet ressò d’un tema recurrent que es planteja com un problema a mitjà i llarg termini: l’envellimen­t de la població. Així, l’augment de l’esperança de vida de la població, que hauria de ser un motiu d’optimisme, emergeix com un factor de preocupaci­ó.

Encara que el problema se situa en una vessant econòmica, atès que no hi ha prou diners per garantir una existència digna a un nombre cada vegada més gran d’homes i dones que viuran fins els 80 anys o més, l’arrel del problema és, fonamental­ment, demogràfic. Això ho han entès molt bé al Japó, on el Govern ha destinat 23.000 milions d’euros a fomentar el creixement econòmic incidint en dos vessants: l’augment de la natalitat i la conciliaci­ó laboral, fonamental per a les dones profession­als.

És urgent augmentar la població jove i això passa per fomentar la natalitat, per protegir la maternitat i per facilitar la conciliaci­ó laboral i familiar. Cal destinar recursos, i no només econòmics, per pal·liar aquest greu problema. Cal que tots ens conscienci­em que cadascú des de les nostres possibilit­ats hem d’involucrar-nos en aquest tema que és crucial per al nostre futur i per al de les generacion­s venidores.

LAURA DOMÈNECH

Esplugues de Llobregat

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain