La Vanguardia (1ª edición)

El sentit del Nadal és viu

-

A Barcelona, els qui governen la ciutat volen treure el sentit del Nadal esborrant-ne el significat, proclamant que les festes són la celebració del solstici d’hivern; però obliden que, en el solstici d’hivern, de la profunda foscor neix la llum i la llum és el Nadal.

El consumisme cerca nous camins incitant noves formes que comporten una carrera de compres compulsive­s, amb reclams importats d’altres nacions. Tot això és un crit a alguns dels nostres governants, que obliden que la seva tasca és vetllar per la societat, pel seu benestar; però avui, giren la cara avergonyit­s de la corrupció que els envolta, de la qual en part són responsabl­es. D’altres, que ja estan imputats per l’abús del poder confiat i per la corrupció, es passegen amb iots gaudint de vacances, mentre el seu procés s’allarga fins que hagi prescrit.

No obstant això, sortosamen­t encara en el cor de l’home resta la guspira del seny, caliu que porta a compartir i ajudar aquells que menys tenen. Així veiem les tones d’aliments que es recapten en el banc d’aliments, amb l’aportació ciutadana i el concurs d’uns milers de voluntaris que hi esmercen incondicio­nalment el seu temps.

Arreu de Catalunya arriba La Marató de TV3, amb la col·laboració desinteres­sada de la gent per tal d’aconseguir aportacion­s econòmique­s destinades a la investigac­ió per vèncer malalties. Els ciutadans tenen consciènci­a i sentiments que impulsen a donar-se, compartir i estimar. Certament la societat dóna exemple, principalm­ent, en aquestes dates. Doncs ens cal creure que el sentit del Nadal és viu i ens empeny a estimar, servir, compartir i ajudar. El Nadal, que és amor, no morirà mai.

JOAN GARRIT I BRUGUERA

Subscripto­r Alella

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain