La Vanguardia (1ª edición)

Vehicles elèctrics

-

A la possible pressió que podia fer la ciutadania als nostres dirigents per actuar amb urgència amb referencia al canvi climàtic, cada vegada li surten més obstacles. Com que sembla que els objectius globals a la cimera mundial del clima tornen a ser una altra vegada un decebedor i negligent brindis al sol, segurament ens queda l’opció d’actuar localment, fent front a la contaminac­ió de l’aire de la ciutat que respirem cada dia.

Què passaria si poséssim el focus en aquells vehicles que contaminen més? Què passaria si tota la flota de furgonetes i camions de repartimen­t que estan tot el dia amunt i avall, frenant i engegant pels carrers, no fossin dièsel i tinguessin emissions igual a zero? I tota la flota de vehicles municipals i taxis? Segurament entraríem en un ventall d’indicadors ambientals acceptable.

No seria rendible –tenint en compte que som un Ajuntament amb superàvit, que hi ha un teixit empresaria­l potent i que hi ha bones universita­ts– invertir amb fons municipals per fer una indústria de vehicles elèctrics locals? De preus reduïts, fins i tot subvencion­ats. Només hi veig avantatges: crear llocs de treball, invertir en salut, en innovació, inspiració per a altres ciutats...

JORDI GALOPA

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain