La Vanguardia (1ª edición)

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 9271

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Tanqueu. Sou que es guanya en el dia a dia. 2 Tenim un rol una mica capgirat. Escacada. Acaba com comença. 3 Dit de l’animal que es cria entre roques tot escoltant Chuck Berry. Robes delicades originàrie­s de Pisa, que inicialmen­t eren de fil i després de cotó.

4 El cava menys higiènic. S’hi enfronti. Anses que no permeten vocalitzar. 5 Fixéssim una data per a alguna cosa. Escandinav­a fusteriana. 6 Nitrogen. L’acció de trafegar vi. Campament de beduïns cantai- res. 7 Tossí en empassar-se l’os. Van Bronckhors­t. Eritropoet­ina que es detecta als organismes dels ciclistes tramposos. El primer de tots.

8 Ho facin servir. Poden ser de novel·la o nobiliaris. Acaba com comença. 9 L’absolució no és cap resposta. Rarifiques. Unió Ciclista de Catalunya. 10 Meditar per ésser. Sortejarà quintos per anar al Rif.

11 Bocí. El mes de Maria. Advertimen­t als automòbils de lloguer.

12 Folla. Dringada. 13 Inspectors. Es dirigí. L’Antic Testament. 14 Que fa anar un sistema de pensament idealista que identifica la realitat amb la consciènci­a. Garbells grossos per porgar el gra a l’era.

VERTICALS 1 Doblegant un pal. Engegui un procés. 2 Brut. Paguem algú per comprar-li la voluntat. 3 Inflamació d’un testicle. Ens hi atrevim, ni que sigui de quatre grapes. 4 Punt de màxim plaer sexual. Matriu. Acolorida amb tots els matisos de l’arc de sant Martí. 5 Unió esportiva europea. Ho ha fet la ferida quan ha estat oberta. Precedeix grata en la recusació d’una persona. 6 Aclarí els cabells fins canviar-ne el to. Creixeré com un arbre al jardí dels hare krishna. 7 El sud perd un dels seus símbols. Forat rodó que el picot fa a cops de bec a la soca d’un arbre i que li serveix per a fer-hi el niu. Sense número. 8 Reuneixo les fruites en ramells. Nif sense números. Principi d’identitat, també a internet. En un tres i no res. 9 Judicis. Estat d’indiferènc­ia. 10 Estacions de servei al bell mig del desert. Col·loqui. Nen agitat. 11 Roda que fuig. Grinyol que feia el griso al caire de les claveguere­s quan Quim Monzó es va posar a escriure. Encisar algú.

12 Passegeu com un lil·liputenc amb raquetes. Transpirav­a. Al bell mig del cel. 13 Principi d’aspiració. És adequat per anar-hi a fer excursions amb els nens. Bramar. 14 Fatigar. Que tenen on viure.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain