La Vanguardia (1ª edición)

Caos a Rodalies

-

A primera hora del dimarts el caos va ser absolut en el sistema de Rodalies i metro de Barcelona. Novament els usuaris van ser, com sempre, els que van patir les conseqüènc­ies d’aquest incident. I gairebé segur, el Govern espanyol i el Govern català s’aniran intercanvi­ant els retrets acostumats fins que estigui tot arreglat, com històricam­ent ha passat sempre. Però el que sí que es pot dir és que difícilmen­t trobaríem una ciutat de les dimensions i caracterís­tiques de la nostra capital que estigui en la interinita­t en què es troben els serveis del transport ferroviari de passatgers d’una manera tan precària.

Els catalans podem presumir de moltes coses, però de cap manera de tenir bons gestors en aquest tema tan important com és la mobilitat. I, al pas que anem, el prestigi que s’ha anat creant Barcelona no trigarà molt a ser història. Ara tots buscaran culpables. Aquí i allà.

Però jo, la veritat, ja no crec a ningú, tot i que sí que crec que tots plegats estan fent el ridícul. Els uns, per no tenir les instal·lacions en condicions de seguretat; i els altres, els d’aquí, per voler acaparar competènci­es que s’han vist que eren més aviat el problema que no pas la seva solució. I el Mobile World Congress a la cantonada...

RAMON RIU CODINACH Subscripto­r Manlleu

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain