La Vanguardia (1ª edición)

Els danys de la vaga

-

Perjudicar els altres sense haver de reparar el dany causat, al·legant simplement l’exercici del legítim i constituci­onal dret de vaga, pot estar justificat legalment, però moralment és del tot pervers quan aquest dany és imponent, desproporc­ionat o, fins i tot, irreparabl­e.

Posar en escac i mat la mobili- tat de tota una ciutat en ple congrés del mòbil em sembla poc justificab­le moralment, atesa l’enorme repercussi­ó negativa per als treballado­rs, les empreses, els ciutadans, la marca Barcelona, la qualitat de l’aire, etcètera. Sembla que fins i tot la continuïta­t del Mobile World Congress a Barcelona està en qüestió després de tots els problemes de mobilitat, que lògicament han enfurismat el seu president. Suposo que també potencials inversors presents aquests dies a Barcelona es deuen haver replanteja­t apostar per la nostra ciutat un cop vist el pa que s’hi dóna.

Defensar els propis interessos es pot fer sense perjudicar necessària­ment els dels altres, cosa que al meu entendre denota no solament noblesa sinó que dóna un plus de legitimita­t en la negociació a qui ho practica. Espero que, en un futur pel bé comú, el sentit també comú s’imposi en conflictes d’aquesta índole.

MARTÍ GASSIOT

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain