La Vanguardia (1ª edición)

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS

1 Sallents. La rep del padrí quan és el dia de la mona. 2 Ofrena de pa feta pels familiars d’un difunt en el moment de l’ofertori en la missa del funeral mentre sonen els Beatles. Meteorit. 3 L’article ponentí. Parts dels conductes respirator­is, de constituci­ó musculocar­tilaginosa. Rot agitat. 4 La roba més fina del mandril. Víctima de Sant Jordi. Vagareja vibrant. 5 Deduïu, també. Us aïràveu. 6 En Laporta en la intimitat. Un dels Kennedy que ara es dedicaria a fer con- ferències breus. Estopa que et deixa sense vocalitzar. Senyor. 7 Principi administra­tiu. Espai entre banc i banc en una embarcació moguda per remers. Comença a reafirmar que no vibrarà. Acaba com comença. 8 Ferest, introverti­t. Te n’anaves a les festes angleses. 9 As. Substància cristal?lina constituen­t de l’oli de julivert. Faig la feina dels atletes. 10 Eduqui. Instrument de vent que acaba de funcionar. Embarcacio­ns esportives. 11 El patidor el porta al cor. La talla LX. Dia sense albada.

12 Risc sense el romà. Magnetitza una flassada digital d’Apple. Fotreu fora les vocalistes. 13 Llengua de terra que uneix dos continents. Deixin de comportar-se amb prudència. 14 Noguereda. Escandinav­a amb arrels valenciane­s.

VERTICALS

1 Pren a sou un pistoler. Confrontin na Carina i na Karen. 2 Escomesa amb un cert esperit mariner. Disminueix­o la superfície lliure d’una vela. 3 Parella de cinquantin­s. En un cert sentit, lligui. Manifestac­ió poètica i musical. Cotegeu la mancança de vocalistes. 4 Faci la feina d’un defensa. Te’l tallis al zero. Capa de pintura. 5 Na Colau. De la matriu. Deies que perdies el cap. 6 Flor que tragina un renard. Ho omplim tot de maner atepeïda. Sofre. 7 En un tres i no res. Ir. Articulaci­ó malmesa. 8 Tallar els testicles del mascle. Gran Premi. Abans era el qui comprava les multes i ara cobra els anuncis d’internet. 9 Abundància. Ornaments d’arquitectu­ra que imiten unes fulles vegetals. 10 Faràs fora l’as. Repeteixo. Pals de billar. 11 Casanova bioquímic. Allunya algú de la seva pàtria. Or. 12 M’ho ensumi. M’ho compro a cap preu. El pedal del mig. 13 Decímetres cúbics. Relatiu al primer període de l’edat de pedra. 14 Faràs la feina del latin lover. Ronya.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain