La Vanguardia (1ª edición)

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Canvis en la redacció d’una llei. Arribes de manera accidental, probableme­nt per Advent.

2 Posà el cul a la cadira sense deixar la falç. Les reines dels hipòdroms. El primer de tots. 3 Falses alternativ­es a les lletres. Dibuixa sobre la pell de manera teòricamen­t indeleble.

4 L’esperat final del combat. Anions poliatòmic­s que contenen l’urani com a àtom central. Torró amb mal to. 5 Tallo amb la filera. Trobeu la banda sonora del llamp. Farta. 6 Nitrogen. La lletra dels embriacs. Sor- tí d’un líquid en què era immergit.

7 Institut universita­ri de balladors. Alcohol cíclic també anomenat inositol. Mil cinc. 8 La peça interior de la nansa de pescar per on entra el peix. Crit de queixa. Blanc, segurament fred, però no pas alcohòlic. Est. 9 Practicar el sexe tot escoltant sardanes. Grup mongòlic provinent del Turquestan que s’establí a l’Índia. 10 Bèstia. Sucs destapats. Neural sense vocalitzar. 11 La més trencadiss­a de l’alfabet. Els acolliu en una residència de la tercera edat. Sentíeu. 12 Veloços. Enganyés. Antic Testament. 13 Joc de bandes. Agredida a la sala de billar. 14 Ennegreix la terra del camí amb una matèria aglomerant de consistènc­ia sòlida constituït majoritàri­ament per betums naturals. Aquestes estan humides de tant transpirar.

VERTICALS 1 Se’n fotia, probableme­nt de la carnissera. Clou. 2 Anxova. Facis ostentació. 3 Na Meg agitat. Que té l’aparença del sèu i es mostra favorable als calçots. Rere M designa una mare de bon veure en terminolog­ia porno. 4 Mancats d’atributs. Embotit sec, cosina de la secallona. 5 Terme genèric amb el qual hom designa totes les varietats de mort dels teixits. Toll que potser és d’aigua de mar. 6 Est. Dia sense albada. Cancel·li un vol. Redifon alguna informació per Twitter. 7 Seient sense el romà. Assistia a la missa. De tan alt no hi surt tot. Acaba com comença. 8 Emprares. Corrua. 9 Medalla de segona. Ho copsin parant la mà. Que tenen un apèndix posterior.

10 Portats. Predecesso­rs verbals dels quals provenen les paraules. Institut Autònom d’Universita­ris.

11 L’Eva en plena agitació. Obstaculit­zo. Marco les soques dels arbres. 12 Funda. Que té un caràcter irascible. Has perdut la porteria de rugbi. 13 Nitrogen. Esgarrapem com una bèstia. Nimfa clàssica que podria patrocinar les galetes Oreo.

14 Transpirar­à. Vellut amb el pèl llarg.

 ??  ?? Núm 9301
Núm 9301

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain