La Vanguardia (1ª edición)

Destruir la Diagonal

-

El senyor Jaume Miralles (“En favor del tramvia”, 18/ IV/2016) defensa la implantaci­ó del tramvia a la zona de l’Eixample. Es basa en quatre punts amb els quals estic en desacord.

Al primer diu que la consulta del senyor Hereu va estar mal plantejada. No és cert, la consulta va ser clara i democràtic­a, i el resultat altament negatiu. Al segon, que l’autobús elèctric no aporta cap millora respecte al tramvia. Quin error si tenim en compte la destrucció del paisatge urbà, l’obstrucció, la diferència brutal del cost, així com la versatilit­at especialme­nt en el cas d’avaria. Respecte a la contaminac­ió, les frenades del tramvia contaminen molt més que l’autobús elèctric. Al tercer punt no contempla que no és el mateix l’amplada de la Diagonal fora de l’Eixample –que és de 100 metres– que el que projecten a la zona de l’Eixample, on l’amplitud és de 50 metres. Al quart punt fa referència a prohibir el trànsit de vehicles privats per la Diagonal. Senyor Miralles, el trànsit de cotxes privats que circulen per la Diagonal és d’entrada o sortida de la ciutat, no per anar de passeig.

Finalment, vull dir-li que el tramvia no resoldrà cap problema i, en el seu lloc, en crearà un de molt greu: la destrucció de la Diagonal, una de les avingudes més emblemàtiq­ues d’Europa.

MARTA ESCUIN OLLER Subscripto­ra Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain