La Vanguardia (1ª edición)

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 9347

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Injectant líquids medicament­osos a les vedelles. Aprima de la punta amb un tarannà musical.

2 Dificultis el pas fins pràcticame­nt impedir-lo. Ramats d’animals de pastura. 3 La part posterior d’un iglú. Comporta la presència en premis literaris. Agitació a la zona Vip. 4 Residència per a necessitat­s. Pàtria de la insularita­t. L’aliatge més comú. 5 Blat de moro. Completarà els detalls que faltaven. 6 Expressió idiosincrà­tica dels mallorquin­s, oi que sí? Sifó esbravat. Era maco fins que li van tallar el coll. Canal video. 7 Conec la seva ubicació a la brúixola. Escollir. Prega i labora. Est. 8 La preposició epistolar per antonomàsi­a. Es fa més petit per una força muscular. 9 As. Pot ser botànica o intestinal. Greixos de la rebosteria mallorquin­a. 10 Cadascuna de les fustes que formen el cos d’una bóta o d’un recipient semblant i es mantenen unides amb cèrcols. Que pateix de pústules. Quantitat determinad­a que se subministr­a d’una sola vegada. 11 Mor per manca d’oxigen. Viatjada constantme­nt en un anar i venir. Ermites gens llegendàri­es. 12 Comença a sentir-se egregi. Ama. Set de Roma. 13 Disparar a les escombrari­es. Rosegares l’os de la costella. 14 Teixidores de sarges. Respira hel·lenisme, però no és pas grega.

VERTICALS 1 Ens protegeix de la pluja si ens arrambem a la paret de la façana. Acceptes. 2 Excedides dalt del transport públic. Festassa sexual en la qual se sol practicar el noble art de la combinatòr­ia. 3 Cues d’ànecs. No em fico allà on perdo el cap. Organitzac­ió de familiars amb gatets. Triple obstacle a la francofoni­a. 4 Estris que serveixen. Laic que habita en un monestir sense el lligam dels vots. Símbol platejat. 5 Tenim cafè, però cap infusió. Clavo bastons al voltant de les tomaqueres. L’adverbi de la posició posterior. 6 Instrument que serveix per a debanar i fer troques. Terres rares a la taula periòdica. Res no és.

7 Nitrogen. Te la pengen pels sants innocents. Vent del sud. 8 Instrument que serveix per capolar la palla en la batuda. Mig porc. Aquest té més hores que un rellotge. 9 Obeeix instruccio­ns. Esquelets, conjunts d’ossos.

10 Comença a abandonar-se. Representa­ció de la marededéu entre els cristians bizantins. Presideix tots els diaris. 11 Sol precedir l’esperança i la caritat. Reduïda en el que es refereix als seus efectes. En Capone. 12 Relativa a l’orina. Basteixo estructure­s militarist­es. Ver desordre. 13 Rigorosa. Reposaven el cul. 14 Preparàveu les mongeteres perquè es poguessin enfilar. Fa la feina de sant Martí.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain