La Vanguardia (1ª edición)

Morts a la carretera

-

Ja hi tornem a ser. Alarma perquè els morts en accidents de carretera el 2016 han augmentat un 11%. Segurament influeix el fet que en tres accidents van morir 25 persones, però és el que tenen els percentatg­es, que són freds i no fan distincion­s. Crec que la conseqüènc­ia previsible és que augmentarà la pressió vers els conductors, la qual cosa es traduirà en més multes.

El problema, reconeguem-ho, és que la majoria de conductors no sap conduir. A mi em van ensenyar que per aconseguir coses grans s’ha de parar atenció a les més petites. Per exemple, posar fi als conductors que condueixen pel carril del mig de l’autopista i que no volen acceptar que a la seva dreta n’hi ha un de buit. No conec ningú a qui s’hagi multat per aquesta conducta, i són una multitud.

Abans de desfermar una nova persecució contra els conductors, potser caldrà recordar que la mitjana d’accidents a aquest país està per sota de l’europea, i que al 2015 els suïcidis van duplicar els morts per accidents a la carretera. O sigui que davant dels freds percentatg­es no ens esquincem les vestidures i toquem de peus a terra.

AGUSTÍ BAS SERRA

Vallromane­s

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain